Τουρισμός

60 Δανοί τουρίστες μάζεψαν ελιές και έβγαλαν λάδι στο Λυκότραφο

Για 15η συνεχόμενη χρονιά το πρακτορείο Τριγκιλίδας διοργανώνει με επιτυχία το πρόγραμμα “Λιομάζωμα στην Μεσσηνία” 6-13 Νοεμβρίου 2017» σε Δανούς τουρίστες, προσφέροντας τους μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία: να γνωρίσουν από κοντά την συλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία, να δουν πως επεξεργάζεται ο καρπός της ελιάς και στη συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα όπως δίπλες και κουραμπιέδες!
Σήμερα κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, μάζεψαν ελιές, έστρωσαν το λίοπανο, κλάδεψαν και ράβδισαν τα κλαδιά στα ελαιόδεντρα, σάκιασαν τον μαζεμένο καρπό στην περιοχή του Λυκοτράφου Μεσσηνίας.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο Καρούμπαλης Α.Ε. στο χωρίο της Μάδαινα Μεσσηνίας, όπου είδαν την επεξαργασία του ελαιοκάρπου από κοντά και γευτήκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί, τη γνωστή καψάλα και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Επισκέφθηκαν το νέο Λαογραφικό μουσείο στην Μάδαινα.
Το μεσημέρι επισκέφθηκαν και γευμάτισαν στο παραδοσιακό εστιατόριο “Πέτρινο” στο χωριό Ανάληψη, με παραδοσιακά μανιάτικα και μεσσηνιακά προϊόντα, και χόρεψαν υπό τους ζωντανούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Οι Δανοί τουρίστες έμειναν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη -για τους περισσότερους-εμπειρία αυτή και εξέφρασαν την γνώμη τους για τη δυσκολία που έχει το μάζεμα της ελιάς. Επίσης το ταξίδι τους στην Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα μέρη της Πελοποννήσου όπως την Μάνη (Καρδαμύλη -Άγιος Νικόλαος – Καστάνια – Μηλιά – Θαλάμες),Αρεόπολη – Γύθειο – Μυστρά – Σπάρτη-Ταΰγετο – Καλαμάτα – Κανάλι Ισθμού – Αθήνα.

Το γραφείο “Τριγκιλίδας Travel” θα διοργανώσει και άλλα θεματικά ταξίδια αγροτουρισμού με θέμα να γνωρίσουν περισσότεροι Δανοί τουρίστες την επεξεργασία ελαιολάδου και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελαιολάδου για την χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δανοί τουρίστες σε δηλώσεις τους, μας βρίσκουν πολύ φιλικούς, φιλόξενους, εργατικούς.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και στην Μεσσηνία και δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν πάλι !!!

To Top