ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορική δικαίωση των φονευθέντων από τους Ναζί είναι εθνικός στόχος

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 10 ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλεται για να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων από τις γερμανικές θηριωδίες στην περίοδο της κατοχής, ακόμα και αν έχουν περάσει 75 χρόνια από το αποτρόπαιο γεγονός της εκτέλεσης 10 πατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα, σήμερα το απόγευμα στο χώρο των παλαιών σφαγείων, έγινε το πρώτο βήμα της ηθικής δικαίωσης και της ανάπαυσης των ψυχών τους.

Μετά από πρόταση που είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το Μάιο του 2017, ο επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί πολίτες Μανώλης Μάκαρης, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα να ενταχθεί η Καλαμάτα στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και ακόμα το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Σήμερα ανταποκρινόμενοι όλοι στο κάλεσμα μνήμης από το Εθνικό Συμβούλιο Γερμανικών Αποζημιώσεων με το μέλος Κώστα Αλεξίου να έχει το γενικό πρόσταγμα αφύπνισης για το μεγάλο ζητούμενο που είναι η εθνική προσπάθεια ώστε να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων από τις γερμανικές θηριωδίες την περίοδο της κατοχής ή έστω να ζητήσει η Γερμανία “μία συγγνώμη”…

Στο χώρο των παλαιών σφαγείων εκεί που σήμερα λειτουργεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη δυτική παραλία, έγινε η αποκάλυψη της πλάκας με τα ονόματα των φονευθέντων μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Αφού διαβάστηκαν τα ονόματα των 10 θυμάτων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και με έναν εμπεριστατωμένο πύρινο λόγο ο Κώστας Αλεξίου έθεσε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Να σημειωθεί ότι αρνητική εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.

To Top