Τροφή για σκέψη

Γονείς 18ου Δημοτικού Σχολείου: Ταχύτατη μεν γενικόλογη δε η απάντηση του Δήμου, τα προβλήματα παραμένουν

Με νέα επιστολή οι γονείς του 18ου Δημοτικού επανέρχονται απαντώντας στην τοποθέτηση του Δήμου Καλαμάτας για την κατάσταση στο σχολείο και επισυνάπτουν άλλες 4 φωτογραφίες με προβληματικά κι επικίνδυνα σημεία στο σχολικό συγκρότημα.

“Ως πολίτες όλοι εμείς οι γονείς του 18ου Δημοτικού Συλλόγου είμαστε πραγματικά ευτυχείς για τα αντανακλαστικά των αρμοδίων των τεχνικών υπηρεσιών που στην δημοσιοποίηση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος ανταποκρίθηκαν ταχύτητα με απαντητικό γενικόλογο δημοσίευμα.

Δυστυχώς δεν υπήρξε η ίδια γρήγορη ανταπόκριση στα έγγραφα αιτήματα μας στην υπηρεσία, παρά το ότι προσφύγαμε επανειλημμένα από την αρχή του έτους.

Η ίδια ταχύτητα θα ήταν εξίσου χρήσιμη μετά την ρητή εντολή του Δημάρχου εκπόνησης σειράς αυτοψιών και τεχνικής καταγραφής των ζητημάτων του κτιριακού κελύφους, την οποία ακόμη αναμένει ο σύλλογος καθώς και 250 εξαγριωμένοι γονείς – που υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας επώνυμα – από την αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Εντούτοις, είμαστε περιχαρείς που παρά τις οποίες καθυστερήσεις μέσω της δημοσιοποίησης του ζητήματος εκπονήθηκε τελικά η εν λόγω μελέτη και μάλιστα έγιναν οι σχετικές κοστολογήσεις, μόλις σε λίγα εικοσιτετράωρα και αν ζητηθεί από τους 250 υπογράφοντες γονείς ή τα ΜΜΕ θα είναι στη διάθεση όλων μας, για να αποδείξει περίτρανα την όχι και τόσο τραγική κατάσταση του συγκροτήματος.
Μια οργανωμένη πολιτεία και ένας οργανωμένος Δήμος μιλάει με πρόγραμμα, μελέτες και χρονοδιαγράμματα και όλα αυτά μέσω των επίσημων διαδικασιών και των αρμόδιων κατά περίπτωση υπηρεσιών.
Πρόχειρες και γενικόλογες ανακοινώσεις σκοπεύουν στην αποσιώπηση του ζητήματος και τον εφησυχασμό των πολιτών. Των ίδιων πολιτών που σε ενδεχομένη πτώση του κουφωμένου ταβανιού ή στην πιθανή ηλεκτροπληξία παιδιού από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του ’70 εντοιχισμένες μέσα σε τοίχους με υγρασία θα μιλάει με στόμφο για πρόληψη”.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ 18ου ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ”

“ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ”

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση-απάντηση του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο “Συντήρηση Σχολικών Υποδομών” όπως αυτή δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, μία μέρα τη δημοσιοποίηση-διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 18ου Δημοτικού:

“Απόλυτη προτεραιότητα δίδεται από το Δήμο Καλαμάτας στη συντήρηση των υποδομών των 105 σχολικών μονάδων, όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, που λειτουργούν στην περιφέρειά του. Τα χρήματα για τη συντήρηση των σχολικών υποδομών προέρχονται είτε από επιχορηγήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.

Γενικά, οι υποδομές των σχολείων βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αφού σχεδόν το σύνολο των αιθουσών κατασκευάστηκε μετά τους σεισμούς του 1986. Εξαίρεση αποτελεί το κτηριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στην περιοχή της Αγίας Τριάδος, το οποίο παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα από την επομένη της λειτουργίας του.
Όλες οι σχολικές μονάδες είναι ενημερωμένες για τα προγράμματα συντήρησης, που πραγματοποιεί θα πραγματοποιήσει στους προσεχείς μήνες ο Δήμος. Η συνεργασία σε επίπεδο Σχολικών Επιτροπών, αλλά και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, είναι συνεχής και ικανοποιητική.
Όσον αφορά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή δύο ή τριών αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το υπάρχον κτήριο, νοτιοανατολικά αυτού, με χρήματα από δωρεά της κυρίας Καρέλια και από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες γονέων για την κατάσταση των υποδομών στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, που προφανέστατα δεν είναι τραγική, έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Καλαμάτας διαδικασίες αποκατάστασης, κατά την άποψη των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου”.

Γονείς 18ου Δημοτικού Σχολείου: Ταχύτατη μεν γενικόλογη δε η απάντηση του Δήμου, τα προβλήματα παραμένουν
To Top