ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέκκας μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο: Έχουμε προειδοποιήσει και για άλλες 7 παραλίες

Προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων και σε άλλες παραλίες έχουν γίνει από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός του, Ευθύμιος Λέκκας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε κατολίσθηση στη διάσημη παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για επικινδυνότητα τουλάχιστον άλλων επτά παραλίων των Επτανήσων, μιλώντας για περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις.

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι δύο από αυτές», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η “ζωνοποίηση” των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται».

Ο κος Λέκκας δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στις άλλες παραλίες.

Mετά τη διασταύρωση των στοιχείων των τουριστών, που είχαν μεταφερθεί με βάρκες στην παραλία, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος. Ωστόσο, συνεχίζονται οι έρευνες πυροσβεστικής και λιμενικού, ενώ στο σημείο βρίσκονται ακόμη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Αθήνα και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων, δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριο στη Αθήνα, υλικό για εξέταση.

Έρευνες έγιναν και από δύτες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάτι, αν και επισημάνθηκε πως το νερό ήταν πολύ θολό στο σημείο εξαιτίας της πτώσης του βράχου.

Λέκκας μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο: Έχουμε προειδοποιήσει και για άλλες 7 παραλίες
To Top