ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά εθνική συναίνεση

Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία φαίρεται να ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Ο κ.Ιερώνυμος επανέλαβε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του θέματος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του «προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης».

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά εθνική συναίνεση
To Top