ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα γύρισε ο Μπαρμπαρούσης: Δεν εννοούσα κατάλυση του Πολιτεύματος!

Αφού προκάλεσε το πανελλήνιο από το βήμα της Βουλής, καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις σε πραξικόπημα και απειλώντας με κρεμάλες στις Πρέσπες, ο επί 48 ώρες κρυπτόμενος από την αστυνομία χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης τώρα ξεπερνά τον εαυτό του, δηλώνοντας: Δεν τα εννοούσα…θα ανακαλέσω

Με ένα πελώριο “είπα-ξείπα” ο χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης επιχειρεί να ξεγλιστρήσει και να αποσύρει τις ευθείες προσβολές εναντίον του Πολιτεύματος που εκστόμισε απο το βήμα της Βουλής και σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

“Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα”, αναφέρει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την σύλληψή του, επιχειρώντας να αναδιπλωθεί άρον-άρον, προφανώς υπό νομική καθοδήγηση.
Στην συνέχεια χαρακτηρίζει “ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις” τις δημόσιες προτροπές για πραξικόπημα και τις αποδίδει με χαρακτηριστική ευκολία σε…”θυμική έξαρση”.
Λίγο πιο κάτω, επιμένει ότι υπήρξε ενδοτική αντιπατριωτική κυβερνητική στάση, ωστόσο μέσα από ένα περίπλοκο εως ακατανόητο λεκτικό σχήμα, καταλήγει στο συμπέρασμα: “Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”.
Παράλληλα, ζητάει περίπου τα ρέστα προβάλοντας τη θεωρία ότι “η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης” και καταλήγει με την…ηρωική υπόσχεση: “Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων”.

Ολόκληρη η δήλωση-κολοτούμπα του χρυσαυγίτη Κ. Μπαρμπαρούση:

Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.
Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.
Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.
Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.
Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.

Από
http://www.news247.gr/politiki/mnimeiodis-kolotoympa-mparmparoysi-den-ennooysa-katalysi-toy-politeymatos.6625224.html

Τα γύρισε ο Μπαρμπαρούσης: Δεν εννοούσα κατάλυση του Πολιτεύματος!
To Top