Μεσσηνιακή Κουζίνα

“Γεύσεις του ’21”: Έρχεται το Φεβρουάριο η 2η παρουσίαση εδεσμάτων και συνταγών του 1821

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έκανε την έρευνα, οι σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ Ορίζων θα τα μαγειρέψουν και οι επιχειρηματίες εστίασης της Καλαμάτας αλλά και των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων θα έχουν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν, ώστε να τα εντάξουν στο μενού των μαγαζιών τους, το Μάρτιο, ώστε να τα γευτούν οι επισκέπτες της περιοχής μας αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι. Γεύσεις με ιστορία, γεύσεις από την περίοδο της επανάστασης του 1821 αλλά και αργότερα. Μια πρώτη γεύση πήραμε το Δεκέμβριο όταν και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό οι αυθεντικές συνταγές του 21, και ενθουσίασαν τους επαγγελματίες εστίασης. Στις 10 Φεβρουαρίου θα δούμε τις υπόλοιπες συνταγές, που θα υλοποιηθούν ξανά από το ΙΕΚ Ορίζων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821-ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Έρχεται η 2η παρουσίαση εδεσμάτων και συνταγών με θέμα “Γεύσεις του ’21” που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ώρα 5 μ.μ. στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν εδέσματα και συνταγές της περιόδου του 1821, που προέκυψαν από την ερευνητική μελέτη του προγράμματος, με σκοπό να διατεθούν στο ευρύ κοινό κατά την περίοδο του Μαρτίου 2020 από τις Επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Επιχειρηματίες Εστίασης, Διαμονής και Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας.

 

Διαβάστε και αυτό:

Γεύσεις ’21: Γεύσεις με… ιστορία και στόχο να μπουν στα καταστήματα εστίασης από τον Μάρτιο του 2020

“Γεύσεις του ’21”: Έρχεται το Φεβρουάριο η 2η παρουσίαση εδεσμάτων και συνταγών του 1821
To Top