Χορός

Φεστιβάλ Καλαμάτας: “Χορεύοντας” με ένα φαβορί και πέντε υποψήφιους

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί και επισήμως το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Χορού Καλάματας, αν και όλα δείχνουν ότι φαβορί είναι η διεθνούς φήμης Λίντα Καπετανέα

Εξι αιτήσεις υποβλήθηκαν συνολικά στον διαγωνισμό που κήρυξε ο δήμος Καλαμάτας για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της πόλης, της διοργάνωσης που έκανε την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας πασίγνωστη στο παγκόσμιο κοινό που ασχολείται ή απλώς αγαπά. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έκλεισε την Δευτέρα.
Ένας άντρας είναι μεταξύ των υποψηφίων και οι υπόλοιπες πέντε είναι γυναίκες, όμως όλα δείχνουν πως το φαβορί είναι η Λίντα Καπετανέα, ιδρύτρια των RootlessRoot που έχουν ταξιδέψει στις περισσότερες σκηνές του κόσμου. Ακόμα και το γεγονός ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έσπευσε να την συναντήσει και να φωτογραφηθεί μαζί της, δίνοντας στη συνέχεια τις φωτογραφίες στον Τύπο είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί…

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «ΦΑΡΙΣ» στην οποία εντάσσεται το Φεστιβάλ, Αναστασία Μπελογιάννη, δήλωσε στο Protagon ότι οι διαδικασίες ήταν απολύτως διαφανείς και ότι ήδη μια τριμελής επιτροπή με επικεφαλής την πρώην διευθύντρια του Φεστιβάλ, Κατερίνα Κασιούμη, επεξεργάζεται τα βιογραφικά για τυπικούς λόγους διασταύρωσης στοιχείων. Φαίνεται ότι η διαρροή της είδησης για την υποψηφιότητα της Λίντας Καπετανέα αύξησε το ενδιαφέρον για τη θέση.

Την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει επιτροπή που αποτελείται από δύο δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και έναν της αντιπολίτευσης (όλοι τους έχουν διατελέσει πρόεδροι και μέλη της ΦΑΡΙΣ) προκειμένου να κάνει και από κοντά προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους (με κάποιους μέσω skype αφού είναι στο εξωτερικό). Μετά από αυτό, σύμφωνα με την κυρία Μπελογιάννη η ανακοίνωση αναμένεται περί τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η θητεία θα είναι μονοετής, αλλά θα κληθεί ο διευθυντής να κάνει τριετές πλάνο, με συγκεκριμένο ποσό στη διάθεσή του. Η επιτυχία του προγραμματισμού εγγυάται και την παράταση της θητείας για την εφαρμογή του.

Πάντως η αίσθηση ότι η Λίντα Καπετανέα θα αναλάβει τη θέση είναι κυρίαρχη αφού πηγές μας στο δημαρχείο αναφέρουν πως ο δήμαρχος δεν κρύβει την χαρά του για το γεγονός ότι η σπουδαία χορογράφος και χορεύτρια εκδήλωσε το ενδιαφέρον της. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο είναι ενδεικτική άλλωστε. Η ίδια επιθυμεί να αναλάβει και έχει ήδη όραμα που αφορά την διεύρυνση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ ενώ ήδη σκέφτεται τα μεγάλα διεθνή ονόματα που θα ήθελε να χορέψουν στην Καλαμάτα το 2018. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να τα παρουσιάσει αναλυτικά στον δήμαρχο.

http://www.protagon.gr/ ΤΗΣ Κατερίνας Ανέστη

Φεστιβάλ Καλαμάτας: “Χορεύοντας” με ένα φαβορί και πέντε υποψήφιους
To Top