ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eπιμελητήριο Μεσσηνίας: Παραχώρηση της αίθουσας στους υποψηφίους – Οι νέες έδρες

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ – “ΨΑΧΝΟΥΝ” ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΟΥΜΑ

Το αυτονόητο και το απολύτως λογικό ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, που αποφάσισε να παραχωρήσει την αίθουσα συνεδριάσεων στους υποψηφίους για τις εκλογές του Δεκεμβρίου.
Μια απόφαση που και οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν εφαρμόσει, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους υποψηφίους όσο και στους ενδιαφερόμενους να βρεθούν στο ιστορικό κτήριο του Επιμελητηρίου και να μπαίνουν σε “προεκλογική διάθεση“.

Μέχρι στιγμής, η μοναδική δημόσια κατάθεση υποψηφιότητας, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα 11/9 θα επισημοποιηθεί, είναι αυτή του επικεφαλής του συνδυασμού “Νέο Επιμελητήριο” επιχειρηματία Γιώργου Γκούμα.
Παρασκηνιακά γίνονται διάφορες διεργασίες να βρεθεί “αντίπαλος” απέναντι στην ισχυρή υποψηφιότητα Γκούμα, που καθημερινά εντάσει στις τάξεις της και νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που θα συστρατευθούν μαζί του για να γυρίσει σελίδα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. ‘Ηδη προσεγγίζει τις 200 υποψηφιότητες, σημαντικών ανθρώπων του Νομού, με όρεξη και με στόχο να αποκτήσει το Επιμελητήριο όραμα και να γίνει αποτελεσματικό εργαλείο στήριξης της επιχειρηματικότητας, με σύμπνοια και με δυναμική συμμετοχή.

O Γιώργος Γκούμας (δεξιά) μεζί με τον Κώστα Μίχαλο στα εγκαίνια του ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει, μια σχετική κινητικότητα από πιθανό υποψήφιο, που περισσότερο βολιδοσκοπεί πρόσωπα και πράγματα, λαμβάνοντας και αρνήσεις, χωρίς να έχει ιδιαίτερη δυναμική, αφού ο Γιώργος Γκούμας δεν έπαψε να θωρακίζει και να ενισχύει τον συνδυασμό του, αμέσως μετά τα γεγονότα της ρήξης που ακολούθησαν τις προηγούμενες εκλογές και ήδη έχει δημιουργήσει μια δυναμική επικράτησης, που δύσκολα θα ανατραπεί…
Εξάλλου το χρονικό διάστημα που απομένει δεν είναι το ιδανικό για να αναπτυχθεί σωστά μια νέα υποψηφιότητα, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον έξι μήνες πριν. Οπότε, όποιος κατέλθει, θα το κάνει ή για προσωπική προβολή ή κάτω από πίεση, κομματική ή άλλη, κάτι που σημαίνει ότι “θα κατέβει για να χάσει“….
Tις επόμενες ημέρες αναμένεται και η τοποθέτηση μαζί με απολογισμό της πενταετίας του Δημήτρη Μανιάτη, που έχει δηλώσει στο Συμβούλιο ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος, αλλά επίσημα δεν έχει απαντήσει. Θεωρείται βέβαιο ότι λόγω της 2ης έκθεσης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Expo που θα διεξαχθεί από τις 27/09 έως και την 01/10, δεν θα θελήσει να εμφανιστεί εκεί ως απερχόμενος, και θα τοποθετηθεί μετά την έκθεση στις αρχές Οκτωβρίου.
Φυσικά υπάρχουν ακόμα 45 ημέρες μέχρι να κλείσουν τα ψηφοδέλτια και αναμένονται εκατέρωθεν κι άλλες κινήσεις.
Οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, με τον παραδοσιακό τρόπο της κάλπης, 7,8,9 και 10/12 και χωρίς την χρήση ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας.

Αυτές είναι οι νέες έδρες

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου, την 1η Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε ο «Ορισμός αντιπροσώπων των τμημάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας».
Έτσι λοιπόν οι 21 έδρες στη νέα διοίκηση θα έχουν ως εξής:

Τμήμα Εμπορικό 6 έδρες
Τμήμα Υπηρεσιών 5 έδρες
Τμήμα Μεταποιητικό 5 έδρες
Τμήμα Εξαγωγικό 2 έδρες
Τμήμα Μεταφορών 1 έδρα
Τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού 2 έδρες

Η αναδιανομή των εδρών θεωρείται ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση αφού αποκτούν μια επιπλέον έδρα οι σημαντικοί τομείς των Εξαγωγών και του Τουρισμού-Πολιτισμού, ειδικά στο δικό μας Επιμελητήριο που οφείλει να δραστηριοποιηθεί περισσότερο και καλύτερα στους δυο αυτούς τομείς που είναι η “ατμομηχανή” της τοπικής κι όχι μόνο οικονομίας.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Σας γνωρίζουμε ότι η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αποφάσισε να παραχωρηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.(Πλατεία 23ης Μαρτίου)σε όσους
υποψήφιους επιθυμούν να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους για την θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στις προσεχείς Επιμελητηριακές εκλογές.

“Το σκέφτεται ο Μανιάτης”…

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: 7,8,9 &10 Δεκέμβρη οι εκλογές σε Κυπαρισσία, Πύλο και Καλαμάτα

Eπιμελητήριο Μεσσηνίας: Παραχώρηση της αίθουσας στους υποψηφίους – Οι νέες έδρες
To Top