ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Μανώλης Γλέζος

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σε κλίμα συγκίνησης αναγορεύτηκε, σήμερα το απόγευμα, επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος

Η αναγόρευσή του έγινε σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Γ. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, στην Καλαμάτα.
Ο Μανώλης Γλέζος που δήλωσε ότι

“δεν νιώθω τιμή για την θέση του Καθηγητή, αλλά νιώθω ότι με αγκαλιάζετε και με προσλαμβάνεται ως έναν ομότιμο με εσάς, στην προσπάθεια που κάνετε για την μελέτη και την έρευνα”

και στη συνέχεια απαρίθμησε “γιατί δέχτηκε να ανακηρυχτεί ομότιμος Καθηγητής”:
1. Επειδή αυτό έγινε ομόφωνα…
2. Γιατί πράγματι έχει προσφέρει στην Ιστορία
3. Δεν έχει σήμερα κάποιο θεσμικό ρόλο ή θέση (βουλευτής – ευρωβουλευτής κλπ)
και 4. Γιατί δεν αποσκοπούν από το Πανεπιστήμιο σε “κάτι άλλο”, δηλαδή δεν έχουν δόλο…
Απλός, λιτός, κατανοητός, σπουδαίος άνδρας.

Η τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Γιώργο Ανδρειωμένο.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, αναπληρωτή καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά και τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, αναπληρωτή καθηγητή Βασίλη Κωνσταντινόπουλο.
Στη συνέχεια Laudatio Academica του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Θανάση Χρήστου.
Αναγνώστηκε η απόφαση του τμήματος για την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε κλίμα συγκίνησης ακολούθησε η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου.
Ακολούθως ο Μανώλης Γλέζος μίλησε για την αναγόρευσή του.

Ο Μανώλης Γλέζος 95 ετών σήμερα (γεν.9 Σεπτεμβρίου 1922 στο πανέμορφο χωριό Απείρανθο της Νάξου) είναι Έλληνας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός της Αριστεράς. Μαζί με τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα υπήρ

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Μανώλης Γλέζος
To Top