ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το καλοκαίρι του 2018 έτοιμος ο κυκλικός κόμβος στο “Φωτεινή”

400.000 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ
395.000 ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Αργεί πολύ καθώς φαίνεται ο κυκλικός κόμβος στο ξενοδοχείο “Φωτεινή” που θα συνδέεται με την περιμετρική της Καλαμάτας και θα αποτελεί την έξοδό της προς τη Μάνη.
Ο κυκλικός κόμβος που εκτιμάται πως θα αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου τώρα καταλήγει η περιμετρική,θα είναι έτοιμος όπως όλα δείχνουν το επόμενο καλοκαίρι.
Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη θα είναι έτοιμες οι συμβάσεις, θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου-που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 400.000 ευρώ- οπότε το καλοκαίρι του 2018 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Παράλληλα είναι έτοιμες οι μελέτες για τη δημοπράτηση των πεζοδρομίων της Λακωνικής και του Ασπροχώματος, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 150.000 και 245.000 ευρώ αντίστοιχα, και έρχονται “να κουμπώσουν” με το υπόλοιπο έργο της Περιμετρικής.

Στις καλένδες το Καλαμάτα-Κιτριές;

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα έργα που δρομολογούνται,θολό φαίνεται πως είναι το τοπίο για τον δρόμο Καλαμάτα-Κιτριές, καθώς η αντιπεριφερειάρχης δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις.Όπως δήλωσε, “υπάρχουν ακόμα θέματα που πρέπει να δούμε στο φάκελο προετοιμασίας του έργου,είναι ένα σημαντικό έργο, αν θα μπορούσε να υλοποιηθεί…Να δούμε αν μπορεί να προχωρήσει το έργο αυτό”

Καταπολέμηση κουνουπιών:”Είμαστε σε επαγρύπνηση”

Όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς είναι σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των κουνουπιών,δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης,καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε αποδοχή της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών με κόστος 1.500.000 ετησίως για 3 χρόνια.

45.000 πίστωση για πυροπροστασία το οδικό δίκτυο Μεσσηνίας

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόταση πίστωσης 45.000 ευρώ που αφορά κάθε επέμβαση και βελτίωση όλου του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας-με βάση και τις προτάσεις των δασικών Υπηρεσιών και των Δήμων, ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Για δακοκτονία:”Γίνεται αγώνας δρόμου να υλοποιηθεί η συμπληρωματική χρηματοδότηση”

Η κ.Αλειφέρη αναφέρθηκε αναλυτικά και στις εργολαβίες που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή σε διάφορες περιοχές του Νομού, ενώ όσον αφορά στο θέμα της δακοκτονίας επεσήμανε ότι γίνεται αγώνας δρόμου ώστε το ποσό της συμπληρωματικής χρηματοδότησης που εγκρίθηκε να υλοποιηθεί άμεσα σε έργο.

To Top