ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίθεση Λαμπρόπουλου σε Τζανακόπουλο και Κυβέρνηση

Στο ίδιο έργο θεατές γινόμαστε άλλη μια φορά με αφορμή την σφοδρή επίθεση που εξαπολύει μέσω δελτίου Τύπου ο πρώην βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος αναφορικά με την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα.

Με ανακοίνωση που βρίθει απαξιωτικών χαρακτηρισμών, ειρωνείας και μισαλλοδοξίας ο κ.Λαμπρόπουλος επιτίθεται στον Δημήτρη Τζανακόπουλο τον οποίο μάλιστα απαξιωτικά αποκαλεί “υπουργό Προπαγάνδας”,(στον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έπλεξε το εγκώμιο αποκαλώντας τον “καλύτερο κυβερνητικό εκπρόσωπο που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του”) χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τα οποία είχε επιτεθεί το καλοκαίρι στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση με αφορμή την επίσκεψή του στην Καλαμάτα. Τότε είχε αποκαλέσει τον Αλέξη Χαρίτση “διορισμένο υπουργό” και έλαβε την αποστομωτική απάντηση του ίδιου του Υπουργού που με επιχειρήματα και ντοκουμέντα αποδόμησε ένα προς ένα το αφήγημα του Γιάννη Λαμπρόπουλου για ψέμματα, καθυστερήσεις στην πορεία των εθνικών δρόμων και έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Λαμπρόπουλου:

“Πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε την Καλαμάτα, ο κ. Τζανακόπουλος, Υπουργός Προπαγάνδας της Κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.
Ήρθαν στην πόλη μας οι ψεύτες για άλλη μια φορά, να μας πουν, πως αυτοί φτιάξανε τον δρόμο, που προγραμμάτισε, μελέτησε, δημοπράτησε, υπέγραψε τις συμβάσεις, κύρωσε στη Βουλή το 2007 και ξεκίνησε τις εργασίες, με την μέθοδο των Συμβάσεων Παραχώρησης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί Υπουργίας Γεωργίου Σουφλιά.
Συνεχίστηκαν μετά το 2009, με προβλήματα λόγω της κρίσης, τελείωσαν οι εργασίες πριν από το 2015 και στο μόνο, που αυτοί συνέβαλαν, ήταν στο 7%, από το σύνολο των εργασιών, μόνον του Περιμετρικού Δρόμου της Καλαμάτας.
Και αυτό το 7% το παρέδωσαν στην Κυκλοφορία, με καθυστέρηση δυο ετών.
Ήρθαν, έκοψαν κορδέλες, φέσωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με αποζημιώσεις, για τις καθυστερήσεις τους, και αύξησαν τα διόδια, που υπόσχονταν ότι θα καταργούσαν και μετά θα μείωναν.
Θυμόμαστε το Κίνημα του «δεν πληρώνω», με τους Συριζαίους στα διόδια, σε γραφικές εικόνες-να σηκώνουν τις μπάρες-.
Τώρα, μιλιά… πληρώστε ακόμη περισσότερα.
Η συγκυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, συμπληρώνει τρία χρόνια και ο κ.Τζανακόπουλος, μας είπε, πως ακόμη συζητάνε για τους δρόμους Καλαμάτας-Ριζόμυλου και Τσακώνας-Καλό Νερό.
Το ίδιο μας είπε, πριν από τρεις εβδομάδες και ο κ. Πιτσιόρλας, για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Όσον αφορά τις μελέτες που περιμένουν, έχω να πω ότι, η μελέτη για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος ήταν έτοιμη από το 2015.
Για τα τμήματα από τον Ριζόμυλο μέχρι την Μεθώνη ήταν σχεδόν έτοιμες πριν από το 2015.
Επίσης, για το Τσακώνα –Καλό Νερό, υπήρχε μελετητική ωριμότητα από το 2015 και υπολείποντο μόνον οι μελέτες για τα υδραυλικά, την σήμανση και τις γέφυρες.
Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα έπρεπε να τις είχαν περατώσει.
Ο κ. Τζανακόπουλος και για τους δυο δρόμους(Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Τσακώνα-Καλό Νερό) δεν μας είπε πότε θα τελειώσουν οι μελέτες και από πού θα χρηματοδοτηθούν.
Αερολογούν και θα συνεχίσουν να ψεύδονται μέχρι τις εκλογές.
Για το Πάτρα-Πύργος, που ήταν να γίνει δημοπράτηση τον Μάρτιο του 2015 και τώρα θα είχε τελειώσει, δεν μας είπε γιατί ακύρωσαν την δημοπρασία, γιατί το έσπασαν σε οκτώ τμήματα, πότε θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις και θα υπογραφούν οι συμβάσεις, πότε θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα κυρωθούν στη Βουλή και θα αρχίσουν οι εργασίες.
Τρία χρόνια στην Κυβέρνηση, χέρι-χέρι, Τσίπρας και Καμμένος, και δεν έχουν προγραμματίσει, μελετήσει και ξεκινήσει, ούτε ένα μέτρο δρόμου στη Μεσσηνία.
Τα ψέματα και ο πολιτικός τους χρόνος, τέλειωσαν.
Ο Λαός τους έχει καταλάβει και θα τους κατατάξει ως τους μεγαλύτερους ψεύτες της νεότερης ιστορίας της Πατρίδας μας”.

Σήμερα λοιπόν, τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με μόνιμη επωδό τους δρόμους Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Τσακώνα-Καλό Νερό επανέρχεται στο ίδιο θέμα το οποίο έχει απαντηθεί πολλάκις από τον Αλέξη Χαρίτση και αφού πρώτα “στολίζει” τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με μια ανακοίνωση μνημείο μισαλλοδοξίας και εμπάθειας επιχειρεί ξανά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να αποκρύψει εντέχνως τις ενέργειες που έχουν γίνει για να απεγκλωβιστούν οι αυτοκινητόδρομοι και να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα αλλά και να παραδοθούν ολοκληρωμένοι στους πολίτες. Και φυσικά τίποτα για την ταμπακιέρα και τις αποκαλύψεις σκανδάλων στα οποία αναφέρθηκε και στηλίτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όμως η δυσωδία των σκανδάλων ούτε κρύβεται ούτε καλύπτεται. Προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος δεν χρειάζεται να απαντήσει κάτι σε όλο αυτό τον ορυμαγδό κατηγοριών γιατί έχει ήδη απαντήσει από τον Ιούλιο ο Αλέξης Χαρίτσης. Η εμμονή στην ίδια επιχειρηματολογία, με την ίδια φρασεολογία και ύφος σε θέματα που έχουν απαντηθεί και έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινίσεις στους πολίτες από κυβερνητικούς παράγοντες πέρα από το πολιτικό αδιέξοδο και εμπάθεια που φανερώνει, θα έλεγε κανείς ότι αγγίζει και τα όρια της γραφικότητας. Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτά:
Aπάντηση Χαρίτση σε Λαμπρόπουλο 18/7/2017

Xαρίτσης: “Αήθεις οι επιθέσεις στο πρόσωπό μου και κραυγαλέα ψεύδη”

Διαβάστε και αυτό:
17/7/2017

Eπίθεση Λαμπρόπουλου σε Χαρίτση και Κυβέρνηση

Eπίθεση Λαμπρόπουλου σε Τζανακόπουλο και Κυβέρνηση
To Top