ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: “Αήθεις οι επιθέσεις στο πρόσωπό μου και κραυγαλέα ψεύδη”

“ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”

“ΣΤΟ ΠΔΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ”

Για ανυπόστατες κατηγορίες και κραυγαλέα ψεύδη κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης αναφορικά με δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις πολιτευτών της Ν.Δ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αποδομεί με επιχειρήματα και με αποδείξεις τους ισχυρισμούς του πολιτευτή της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλου-χωρίς να τον κατονομάζει- ο οποίος του επιτέθηκε προσωπικά με σφοδρότητα σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, αλλά και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ο αναπληρωτής υπουργός δίνει στη δημοσιότητα έγγραφο της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ –δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015- όπου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ο δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος χωρίς καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως προεκλογικό πυροτέχνημα της προηγούμενης κυβέρνησης, προς εξαπάτηση των πολιτών.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης καταγγέλλει υπερδεσμεύσεις του ΕΣΠΑ απο την προηγούμενη κυβέρνηση, που παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τα δημοσιονομικά της χώρας.
Μιλά για ναρκοθετημένο τοπίο και για τις προσπάθειες της τωρινής κυβέρνησης να το εξυγιάνει.

Τέλος χαρακτηρίζει αήθεις τις προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες εναντίον του από “γνήσιους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος, που δεν τους έχει απομείνει και κάτι άλλο”, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ έχουν στόχο να “συγκαλύψουν την πραγματικότητα”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

Αποκατάσταση της αλήθειας για τις υποδομές στη Μεσσηνία από τον Αλέξη Χαρίτση

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στην περιοχή μας δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτευτών της ΝΔ που επιτίθενται στο Υπουργείο Οικονομίας και σε μένα προσωπικά για τα έργα υποδομών στην Μεσσηνία και συγκεκριμένο για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, την υλοποίηση του οποίου είχε, υποτίθεται, δρομολογήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εμποδίσαμε εμείς.

Τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν από ανυπόστατες κατηγορίες και κραυγαλέα ψεύδη.
Πράγματι η τότε κυβέρνηση είχε εντάξει το έργο στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την παραμικρή πίστωση για την υλοποίηση του.

Επρόκειτο δηλαδή για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα – το έργο εντάχθηκε μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 – με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών της Μεσσηνίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα πριν μερικές μέρες στην Καλαμάτα έθεσα το πολύ απλό ερώτημα: πως θα υλοποιούνταν ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος με μηδενικές πιστώσεις; Απάντηση όμως δεν έλαβα.

Τα δημοσιεύματα μας κατηγορούν ακόμη, γιατί δεν εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ, παραλείπουν όμως να αναφέρουν το βασικότερο, ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις υποδομές με υπερδεσμεύσεις που ξεπερνούσαν το 260%.

Όχι μόνο δηλαδή δεν υπήρχαν πόροι από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του έργου αλλά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας όταν ενέτασσε σωρηδόν έργα στα προγράμματα που ξεπερνούσαν τα 6 δισ. ευρώ, μέχρι και μία ημέρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Έργα χωρίς ωριμότητα και κυρίως, χωρίς καμία πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση τους τα οποία θα έπρεπε να πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αν δεν εξυγιαίναμε τα προγράμματα.

Αντίθετα εμείς, παρά το ναρκοθετημένο πλαίσιο που μας κληροδότησαν οι προκάτοχοι μας, προχωρούμε με σχέδιο και σταθερά βήματα στη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων υποδομών στην περιοχή.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που επιχειρούν τώρα να συγκαλύψουν τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης με τις αήθεις επιθέσεις τους προς το πρόσωπό μου.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου απέφυγα τις προσωπικές αναφορές και επικεντρώθηκα στις πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο κρίσιμο ζήτημα των υποδομών στην περιοχή μας.
Πάγια θέση μου άλλωστε είναι ότι ο δημόσιος διάλογος, ακόμα και η αντιπαράθεση, πρέπει να έχει πολιτικό περιεχόμενο.
Δυστυχώς, ορισμένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να λειτουργούν ως γνήσιοι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος και καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες.
Δεν τους έχει απομείνει και κάτι άλλο, η τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα και στους πολίτες δεν μπορεί να κρυφτεί.

Προς επίρρωση αυτών που δήλωσα στη συνέντευξη Τύπου, επισυνάπτω την απόφαση ένταξης του έργου Καλαμάτα – Ριζόμυλος στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με ημερομηνία 23/1/2015 και μηδενική πίστωση”.
Δείτε εδώ το έγγραφο του Υπουργείου που δίνει στη δημοσιότητα ο Αλέξης Χαρίτσης με ημερομηνία 23/1/2015 και υπογράφουν ο τότε υπουργός Κωνσταντίνος Σκρέκας και ο υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
PROGRAMMA DHMOSION EPENDYSEON-KALAMATA-RIZOMYLOS

Xαρίτσης: “Αήθεις οι επιθέσεις στο πρόσωπό μου και κραυγαλέα ψεύδη”
To Top