ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο κατά Αναστασόπουλου: Απειλούν με μηνύσεις αν δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ

“Μεγάλη έκπληξη και λύπη μας προκάλεσε η -ατυχής τουλάχιστον- τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 18/12/2020, όπου στην προσπάθεια του να παρουσιάσει τις διαστάσεις του ζητήματος της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, αδίκως και κυρίως ανεπίτρεπτα χρησιμοποίησε τον θεσμό του Επιμελητηρίου για να προκαλέσει ατέχνως ο ίδιος θόρυβο.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αποτελεί Δημόσιο Φορέα που οφείλει να επιτελεί το ρόλο του και να ανταποκρίνεται στις δράσεις των Μελών του.

Στο χώρο του, που αποτελεί και τη καταστατική έδρα του «Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων», διενεργήθηκε σύσκεψη πριν από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου, στην οποία τέθηκαν ως είθισται όλα τα ζητήματα και εκπονήθηκε ένα πλαίσιο προτάσεων, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξεδώθηκε από τους Ελαιοτριβείς, τις Ομάδες Παραγωγών και τους Πυρηνελαιουργούς του Νομού Μεσσηνίας (25/09/2020).

Κόντρα στην πρόθεση οποιουδήποτε να αποσιωπώνται τα προβλήματα των παραγωγικών φορέων του τόπου μας, αλλά και ενάντια στην επιθυμία ορισμένων για μια σιωπηλή και αμέτοχη επιχειρηματική κοινότητα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος και δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της Πολιτείας σε θέματα παραγωγικής και βιώσιμης ανάπτυξης στο Νομό μας, θα συνεχίσει -αδέσμευτα και ανεξάρτητα– να θέτει τις βάσεις για το δημόσιο διάλογο με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας και τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μας.
Επ’ ουδενί δεν επιτρέπεται σε κανέναν, να χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο και να αφήνει υπονοούμενα για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το σύνολο της Επιχειρηματικής κοινότητας, με σκοπό και μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

“Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπουμε σε οποιοδήποτε την σπίλωση του Φορέα τον οποίον -διαχρονικά- ανιδιοτελώς υπηρετούμε”

Καλούμε άμεσα τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλο να ανακαλέσει δημόσια τους προσβλητικούς ισχυρισμούς στους οποίους προέβη κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 18/12/2020, σε βάρος του Ν.Π.Δ.Δ. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των Μελών μας, αλλιώς η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη αποτελεί μονόδρομο, με μοναδικό μας γνώμονα και σκοπό την υπεράσπιση της αλήθειας και του κύρους του επιμελητηριακού θεσμού”.

Oι δηλώσεις Στάθη Αναστασόπουλου που προκάλεσαν την αντίδραση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Διαβάστε και αυτό:

Απειλούν να διακόψουν ελαιοσυγκομιδή και λειτουργία των ελαιοτριβείων αν η Περιφέρεια δεν αναιρέσει τα περιοριστικά μέτρα

Τα αποτελέσματα των ελέγχων “καίνε” τα πυρηνελαιουργεία: “Ρυπαίνουν σημαντικά πάνω από τα επιτρεπτά όρια” λέει η Περιφέρεια

Επιμελητήριο κατά Αναστασόπουλου: Απειλούν με μηνύσεις αν δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης
To Top