Υγεία

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον πληθυσμό κατά του κορονοϊού-Το χρονοδιάγραμμα

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, θα γίνουν στο γενικό πληθυσμό το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Δείτε το χρονοδιάγραμμα του εμβολίου.

Οι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό της Ελλάδας θα ξεκινήσουν από τις 20 Ιανουαρίου κι έπειτα. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι «οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου».

Αρχικά, προτεραιότητα θα δοθεί στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, όπως το υγειονομικό προσωπικό και στις ευπαθείς ομάδες, όπως στους ηλικιωμένους.

Μάλιστα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για το εμβόλιο της Pfizer.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο πρόκειται να διανεμηθεί σε πέντε κέντρα εμβολιασμού, τα οποία πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ενώ η διανομή θα γίνει από τις αποθήκες στα εμβολιαστικά κέντρα.

Επίσης, για τον συντονισμό, την αποθήκευση, την διανομή και τον έλεγχο, έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «καθώς έχει αρκετή εμπειρία», τονίζει ο κ.Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει φτιάξει την πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς και την ενημέρωση των πολιτών.

Επιπλέον, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Πολιτική Προστασία αναλαμβάνουν την φύλαξη των εμβολίων, εφόσον εισέλθουν στην Ελλάδα.

Ακόμη, στην Ελλάδα θα φτάσουν 9.750 δόσεις του νέου εμβολίου στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ στις 30 του μηνός θα έρθουν 83.500 δόσεις. Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα παραλάβει μέχρι του τέλος Ιανουαρίου 429.000 νέες δόσεις, ενώ στο τέλος Μαρτίου θα έχουν έρθει παραπάνω από 1.000.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

πηγή:ieidiseis.gr

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον πληθυσμό κατά του κορονοϊού-Το χρονοδιάγραμμα
To Top