ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσε το πρώτο πρόστιμο για κάπνισμα σε πελάτη καφετέριας – Προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία

Το πρώτο πρόστιμο για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου έπεσε και στη Λαμία.

Σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία που έγινε στο τετραψήφιο νούμερο 1142, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας και αστυνομικοί έπιασαν «επ’ αυτοφώρω» πελάτη καφετέριας να καπνίζει.

Ο πελάτης πλήρωσε… ακριβά τον καφέ του, καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, ενώ το ποσό του προστίμου που θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Τα πρώτα μικτά κλιμάκια, που ελέγχουν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, έχουν βγει πλέον στους δρόμους της Λαμίας για να κάνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους.

235 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ “1142”

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 1142, έγιναν 58 καταγγελίες για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο «φως» το υπουργείο Υγείας, έγιναν συνολικά 235 στην τηλεφωνική γραμμή «1142», με 58 εξ αυτών να αφορούν καταγγελίες, 66 να λαμβάνουν χώρα για πληροφορίες σχετικά με τον νέο νόμο, ενώ υπήρξαν και 22 κλήσεις για παροχή βοήθειας για το κόψιμο του καπνίσματος.

Στην ενημέρωση του υπουργείου σημειώνεται επίσης ότι 58 κλήσεις δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν, ενώ 14 έκλεισαν το τηλέφωνο προτού συνδεθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου. Τέλος, 17 κλήσεις αφορούσαν άλλα ζητήματα.

πληροφορίες και από: lamiareport.gr

Έπεσε το πρώτο πρόστιμο για κάπνισμα σε πελάτη καφετέριας – Προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία
To Top