Παιδί

Παιδικά Χωριά SOS: Μουσική συναυλία για τα δικαιώματα του παιδιού την Παρασκευή στην Καλαμάτα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με την ομόφωνη υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικα για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Από τότε, η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. 

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Ομάδα Στήριξης και τα στελέχη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας διοργανώνουν μουσική συναυλία με τη στήριξη των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων Accents και Coverdose, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.30 στο χώρο της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας (έναντι Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας).

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση με έργα παιδιών που συγκεντρώθηκαν μέσα από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της πόλης, με  βασικό σκοπό την ενημέρωση και κατανόηση της σημαντικότητας των δικαιωμάτων του παιδιού, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, εκφράζοντας έτσι με το δικό τους τρόπο τι σημαίνει δικαίωμα.

  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας 

Καπετάν Κρόμπα 11, 24100 Καλαμάτα, τηλ. 2721098660

  • Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης

Βιλεαρδουίνου & Αγ Ιωάννου, 24100 Καλαμάτα, τηλ. 2721600725

  • Ομάδα Στήριξης Καλαμάτας
To Top