Επιχειρείν

Επαγγελματίες Καλαμάτας: Αντικαπνιστικός και χαμηλά περιφράγματα έδιωξαν τους πελάτες μας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:  “ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 1.80 ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ”

Παράπονα για το αυστηρό πλαίσιο τοποθέτησης διαχωριστικών κατασκευών περιφραγμάτων εξωτερικού χώρου, διατυπώνουν επαγγελματίες της Καλαμάτας, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα, αφού όπως τονίζουν “το ύψος που έχει θεσπιστεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο δεν προστατεύει επαρκώς από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τώρα το χειμώνα τους πελάτες τους”.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή ισχύει – όπως λένε – το 1.20μ για τα αντιανεμικά σταθερά ή κινητά πάνελ, που έχουν στόχο να προστατεύουν και να καλύπτουν τους πελάτες που κάθονται στον εξωτερικό χώρο, σύμφωνα με τον Νόμο 1577/1985 – ΦΕΚ 210/Α/18-12-1985, όμως λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, η πλειοψηφία των πελατών τους αναγκάζεται να κάθεται για αρκετή ώρα στο κρύο, οπότε για το λόγο αυτό ζητούν να ψηλώσουν τα αντιανεμικά πάνελ.


Δύο μέτρα και δυο σταθμά κι όποιος πληρώνει …ψηλώνει!

Πολλοί πελάτες διαμαρτύρονται για το ύψος των χωρισμάτων, ενώ οι επαγγελματίες επισημαίνουν ότι έχει μειωθεί αρκετά η πελατεία τους λόγω του μέτρου αυτού.
Μάλιστα, δεν έμειναν στην διατύπωση παραπόνων και σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, συγκεντρώνουν υπογραφές τις οποίες και θα τις θέσουν άμεσα στη διάθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για να επανεξεταστεί το ύψος των χωρισμάτων αυτών, τονίζοντας παράλληλα ότι “κάποιοι επαγγελματίες προτιμούν να πληρώσουν το πρόστιμο και έχουν ανεβάσει το ύψος ακόμα και στα 2 μέτρα. Θέλουμε ισονομία για τους μήνες του χειμώνα να δουλέψουμε όλοι, κι όχι μερικοί. Δηλαδή αν φτάσει το χώρισμα στο 1,60 ή στο 1,80 τι θα αλλάξει;”
Απαιτείται σαφώς η θέσπιση νέων προδιαγραφών και κανόνων για την εύρυθμη λειτουργία και χρήση των κοινόχρηστων χώρων, που θα ισχύει για όλους, ενώ θέση αναμένεται να πάρει και ο Σύλλογος των επαγγελματιών.

Επαγγελματίες Καλαμάτας: Αντικαπνιστικός και χαμηλά περιφράγματα έδιωξαν τους πελάτες μας
To Top