ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορτασμός του Πολυτεχνείου αύριο στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία

44 XΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΡΟΣΗΜΟ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 19:00ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Κάλεσμα στους πολίτες έκαναν σήμερα φορείς της πόλης για να συμμετέχουν στον αυριανό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 19:00 στην Κεντρική πλατεία και σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην συγκέντρωση που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης μας την Παρασκευή 17/11/2017 και ώρα 7,00 Μ.Μ. στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας για να τιμήσουμε την επέτειο και εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δύσβατα βάρη , οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται , τα αιτήματα του πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά.
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο στόχος πρέπει να είναι κοινός όπως κοινοί για όλους πρέπει να είναι και οι αγώνες.
Οι Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν την δραματική κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1974-2017

Συνάδελφοι εργαζόμενοι!
Σας καλούμε όλους να παραβρεθείτε στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00.

Τιμούμε τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσαν το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Ανακαλούμε αιτήματα εκείνων των αγωνιστών, τα οποία δυστυχώς είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Αξιοπρεπής εργασία, ποιοτική και δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πραγματική δημοκρατία είναι δυστυχώς ακόμα και σήμερα ζητούμενα και όχι κεκτημένα.
Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε ένα ισχυρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
στις 17 Νοέμβρη στην πλατεία 23ης Μάρτη – 7:00μμ

Το συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στην πλατεία 23ης Μάρτη – 7:00μμ
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα.
Οργανώνουμε μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους το δικό μας αγώνα. Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.
Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις 17 Νοέμβρη στην πλατεία 23ης Μάρτη – 7:00μμ

Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Μήνυμα για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, παραμένει φωτεινός φάρος κι οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα. Το Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα. Ο αγώνας για την ενδυνάμωση και την επέκταση της Δημοκρατίας, για τα δικαιώματα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν σταματά ποτέ.
Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, κάθε μέρος όπου άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, στη μάχη για την υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών. Μια μέρα σαν αυτή, αποτίνουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη αντίστασης, κάθε λάμψη μέσα στο σκοτάδι της επτάχρονης δικτατορίας, κάθε προσπάθεια ανατροπής της επαίσχυντης τυραννίας.
Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, αλλά και υποχρέωση να συνεχίζουμε τον αγώνα. Ειδικά στις μέρες μας, όπου διάφοροι νοσταλγοί της χούντας, ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού αλλά και της αναθεώρησης της Ιστορίας, προβάλλουν ξανά από το σκοτάδι του παρελθόντος κηρύσσοντας το μίσος τους για οτιδήποτε προοδευτικό, είναι υποχρέωσή μας να μας βρουν απέναντί τους.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε ουσιαστικά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τη μνήμη όλων όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που διοργανώνουν οι φορείς του νομού, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, στις 7:00 το βράδυ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-  ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ  Ν.Ε. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΑΥΡΙΟ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ . ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ 44η  ΕΠΕΤΕΙΟ  ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το εξεγερτικό του πνεύμα παραμένει ζωντανό μέσα στους αγώνες του σήμερα. 
Τα συνθήματα: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, το Νοέμβρη του 1973. Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας ενάντια στη δικτατορία, στην αμερικανοκρατία και στη ξένη εξάρτηση έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην πτώση της χούντας.
Όμως, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδικαίωτα. Είναι αναγκαίο, περισσότερο παρά ποτέ, να ξαναπιάσουμε σήμερα ,το νήμα των αγώνων του Πολυτεχνείου, όταν λαός και νεολαία δέχονται τέτοια βάναυση επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας.
Οι νεοφιλελεύθεροι «οικονομικοί δολοφόνοι» σε συνεργασία με την υποτακτική κυβέρνηση καταργούν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνουν την δημοκρατία, «τσαλακώνουν» την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνουν δραματικά τη φτώχεια, τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η μεταλλαγμένη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα υποταγής και εθελοδουλίας απέναντι σε ΗΠΑ ,ΕΕ και ΔΝΤ.
Σήμερα, 44 χρόνια μετά, τιμούμε το Πολυτεχνείο με τους αγώνες και την πάλη για ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Η ΛΑΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τον αντιμνημονιακό αγώνα του για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, για μια πραγματικά ριζοσπαστική εναλλακτική λύση, για την κατάκτηση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας για μια κοινωνία δικαιοσύνης με πρωταγωνιστή τον κόσμο της εργασίας.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»
ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΑΥΡΙΟ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ .ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ 44η  ΕΠΕΤΕΙΟ  ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
To Γραφείο  Τύπου της N.E.  της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας
16/11/2017

To Top