Τουρισμός

Δήμος Καλαμάτας: Καλή η πορεία για τα υδροπλάνα

Σε καλή πορεία βρίσκεται το θέμα σχετικά με την αδειοδότηση για υδροπλάνα στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:

“Με έγγραφό του, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, Αντώνης Δουμάνης, γνωστοποιεί προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ότι, από πλευράς του Λιμεναρχείου, «δεν υφίσταται αντένδειξη ως προς την προτεινόμενη χωροθέτηση της εξέδρας πρόσδεσης υδροπλάνων», υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εξέδρα, όπου θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν επιβάτες τα υδροπλάνα, θα βρίσκεται στην προβλήτα 1 του Λιμανιού Καλαμάτας,(στην αρχή του “χιλιομέτρου”).


Από την επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα στις 28 Οκτωβρίου, στο Λιμάνι, προκειμένου να μελετηθούν οι προοπτικές του

Να σημειωθεί ότι τα μόνα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια είναι μέχρι στιγμής αυτά της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας, όπου πριν δύο εβδομάδες έγιναν και οι δοκιμαστικές πτήσεις από την εταιρεία Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.

ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΝΙΚΑΣ

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι, για θέματα που συνδέονται με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας θα επισκεφθεί τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή την προσεχή εβδομάδα.

Δήμος Καλαμάτας: Καλή η πορεία για τα υδροπλάνα
To Top