ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμμένει στην πρότασή του ο Νίκας για Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα

ΝΙΚΑΣ: ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ

Εμμένει στην πρότασή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για στέγαση και λετουργία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου σε κάποιες απο τις αίθουσες της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα.

Ο δήμαρχος φέρεται ενοχλημένος από το βέτο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην δική του πρόταση στέγασης του Ειδικού Λυκείου.
Σε σημερινό απαντητικό έγγραφό του προς το Επιμελητήριο με τίτλο “ποιος εκδίδει τις οικοδομικές άδειες“, εμμέσως αφήνει να φανεί η ενόχλησή του στην παρότρυνση του Δημήτρη Μανιάτη να φροντίσει να επισπεύσει (ο δήμαρχος) την τροποποίηση της οικοδομικής χρήσης του κτηρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα για να λειτουργήσει ως πολυχώρος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Μεσογειακής Πόλης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ζητεί τη δημιουργική συνεργασία του Επιμελητηρίου- όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- ώστε να ενοικιαστούν κάποιες αίθουσες του κτηρίου για να στεγαστεί το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο τον Σεπτέμβριο, καθώς κρίθηκε ως το μόνο κατάλληλο κτήριο για αυτό τον σκοπό.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην επιστολή “ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνει ότι τις οικοδομικές άδειες τις εκδίδει η Πολεοδομία και όχι ο Δήμαρχος, όταν φυσικά συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Αναφέρει, επίσης, ότι ζητεί άμεσα τη δημιουργική συνεργασία του Επιμελητηρίου, ώστε κάποιες αίθουσες της πρώην σχολής Παπαφλέσσα να ενοικιασθούν, για τη λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου.

Σημειώνεται ότι αυτό το κτήριο κρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ως το μόνο κατάλληλο για τη στέγαση αυτού του σχολείου”.

Μάλιστα ο δήμαρχος όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος θα επιδιώξει να συναντηθεί κατ’ιδίαν και με τους επικεφαλής των παρατάξεων και πιθανών υποψηφίων προέδρων (στις επιμελητηριακές εκλογές), ώστε να διερευνηθούν και οι δικές τους προθέσεις, να φανεί εάν υπάρχει σύμπνοια απόψεων ή χάσμα, και να δρομολογηθεί μια λύση στο αδιέξοδο που έχει ανακύψει.

Εμμένει στην πρότασή του ο Νίκας για Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα
To Top