Τουρισμός

“Aπογειώθηκε” το αεροδρόμιο Καλαμάτας, σπάζοντας πάλι το ρεκόρ αφίξεων

Με εξαιρετικές επιδόσεις στην επιβατική κίνηση και στις αφίξεις αεροσκαφών, συμπληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, που εξυπηρετεί 24 προορισμούς.

Οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αυξηθεί κατά 92%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πτήσεις εξωτερικού κινήθηκαν ανοδικά κατά 15%!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, που μίλησε στο Μessinialive.gr, ο συνολικός αριθμός διακινηθέντων επιβατών κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, αφού φέτος στο εσωτερικό αφίχθησαν 5.277 επιβάτες έναντι 2.737 το 2016!

Η αύξηση του εξωτερικού είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού πέρσι το ίδιο διάστημα, αφίχθησαν 35.347 επιβάτες, ενώ το ίδιο διάστημα φέτος 40.652!

Η συνολική κίνηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας

183 VIP ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Σημαντική ήταν και η εμπορική κίνηση των αεροταξί, των πτήσεων VIP καθώς και των έκτακτων πτήσεων charter, αφού διακινήθηκαν συνολικά 125 αεροσκάφη που έφεραν 183 επιβάτες.

Μεσσηνία “ψηφίζουν” Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί

Από το εξωτερικό πρώτοι στην προτίμηση της Μεσσηνίας και των γειτονικών νομών, είναι οι Άγγλοι με 13.464, στη δεύτερη θέση οι Γερμανοί με 8.040 αφίξεις και οι Γάλλοι με 5.215. Ακολουθούν οι Ολλανδοί με 3.122 αφίξεις.

Αν συνεχιστεί η κίνηση με αυτούς τους ρυθμούς είναι πολύ πιθανόν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να καταρρίψει για έβδομη συνεχή χρονιά άλλο ένα ρεκόρ διακίνησης επιβατών και αεροσκαφών!

Ο πίνακας με τους προορισμούς του Αεροδρομίου Καλαμάτας

To Top