ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου

Τις βραδιές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.​

Έτσι, συνολικά 115 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους ανεξαιρέτως είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, η Πανσέληνος του Αυγούστου 2016 προσέλκυσε πάνω από 63.795 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια, ενώ η ελεύθερη είσοδος στους χώρους αυτούς κατά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο έχει καθιερωθεί από το 2002.

Στη Μεσσηνία οι αρχαιολογικοί χώροι που θα είναι ανοικτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτόρου Νέστορος
Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης
Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Καλαμάτας

Πληροφορίες στο Τμήμα Βυζαντινών Μνημείων: 2721022534

Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου
To Top