ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγινε η εκταφή των οστών του Ολυμπιονίκη Κ. Τσικλητήρα : “Ταξιδεύει” τωρα στη γενέτειρά του ο Ολυμπιονίκης

Ξεκίνησε το ταξίδι της “επιστροφής” του Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνου Τσικλητήρα στη γενέτειρά του, Πύλο.
Σήμερα το πρωί, έγινε η ανακομιδή των οστών του Ολυμπιονίκη από το Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών, όπου ήταν θαμμένος ο Ολυμπιονίκης και παραδόθηκαν τα οστά του στον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, για να τα μεταφέρει στην Πύλο.

Η προσπάθεια για την επιστροφή των οστών στη γενέτειρα του Ολυμπιονίκη ξεκίνησε όταν ο δήμαρχος Πύλου έστειλε μια επιστολή με το αίτημα της πόλης στον ομόλογό του Κώστα Πελετίδη. Η απάντηση του δημάρχου Πατρέων ήταν θετική και η διαδικασία πήρε υπηρεσιακά τον δρόμο της.

Η σημερινή διαδικασία ανακομιδής πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, του αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων και Αντιδημάρχου Παύλου Στάμου, του Προέδρου της Δ.Κ. Πύλου Ηλία Γουρνά, της Προέδρου του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων Πηνελόπης Λαμπούση και του Ναύαρχου Λ.Σ. Ε.Α. Πελοπίδα Αγγελόπουλου.

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή για εμάς…» δήλωσε ο Δημήτρης Καφαντάρης. Κάποιοι ακόμα και σήμερα θεωρούν ότι ο Κωστής Τσικλητήρας είναι Πατρινός, επειδή τάφηκε στην Πάτρα, αλλά και γιατί εδώ ζούσαν απόγονοι της οικογένειας με πιο γνωστό τον κοσμοπολίτη Σπύρο Τσικλητήρα. Ο Σπύρος Τσικλητήρας ήταν επίσης ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ευγενικός και χαμογελαστός μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Σε κάποιες από τις συναντήσεις μας μαζί του, μας εξέφραζε τον θαυμασμό του για την οικογενειακή αθλητική παράδοση, και μας μιλούσε για την εκπαίδευση που έκανε στο άθλημα της ξιφασκίας στον τ. βασιλιά Κωνσταντίνο στη σχολή Αναβρύτων, για την κωπηλασία, το χειμερινό σκι κ.ά.

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος προετοιμάζει επίσημη τελετή υποδοχής του Ολυμπιονίκη μέσα στον Αύγουστο.

Aπό ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗ – ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
video Peloponnisos Media
Patras TV

To Top