ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τάκης Αναστόπουλος μέλος της Επιτροπής Αλιβιζάτου

Ο Καλαματιανός Τάκης Αναστόπουλος συμμετέχει στην υπό τον ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο Επιτροπή Δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών που έχει αναλάβει την εποπτεία της διαδικασίας για την εκλογή ηγεσίας και το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου και ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Όπως ανακοινώθηκε χθες η Επιτροπή προσωπικοτήτων υψηλού κύρους και κοινής αποδοχής θα εγγυηθεί με ανεξαρτησία, διαφάνεια και αδιάβλητο τρόπο την πορεία που θα οδηγήσει στην πολυπόθητη ενότητα των δυνάμεων του χώρου.

Ο Καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος

Το κύρος του Νίκου Αλιβιζάτου προσδίδει την απαιτούμενη αξιοπιστία και φερεγγυότητα στο εγχείρημα.

Τον αρχικό πυρήνα της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας αποτελούν οι κκ.:

Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, ομ. καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος
Πάνος Αναστασιάδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Τάκης Αναστόπουλος, διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντώνης Βγόντζας, Δικηγόρος
Μανώλης Βελεγράκης, Δικηγόρος
Θεόδωρος Καρούνος, ερευνητής ΕΜΠ
Νίκος Μπίστης, τ. Υφυπουργός
Λίνα Παπαδοπούλου, αν. καθηγήτρια ΑΠΘ
Σπυρ. Πρεσβεία, τ. αντεισαγγελεύς Εφετών
Δημήτρης Ρέππας, τ. Υπουργός
Πέτρος Σφηκάκης, Μηχανικός
Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής ΕΚΠΑ

Η σύνθεση της Επιτροπής θα συμπληρωθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων και με προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η επιλογή των προσώπων έγινε μετά τον κύκλο συναντήσεων που ολοκλήρωσε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, με τους εκπροσώπους των αρχηγών των κομμάτων και των κινήσεων που απαρτίζουν την ΔΗΣΥ, αλλά και με πρόσωπα που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την αρχηγία της παράταξης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καθηγητής “Εν όψει των προτάσεων που του υποβλήθηκαν, ο κ. Αλιβιζάτος και η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας της οποίας προεδρεύει θα διατυπώσουν τους κανόνες που θα εγγυηθούν την ίση μεταχείριση των υποψηφίων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και την άψογη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εντός του προσεχούς φθινοπώρου, με ευθύνη της Επιτροπής. Οι κανόνες θα δοθούν στη δημοσιότητα την 1η Σεπτεμβρίου 2017”.

Ο πολιτικός επιστήμονας Τάκης Αναστόπουλος κλήθηκε στη επιτροπή Αλιβιζάτου ως στέλεχος με μακρά ευρωπαϊκή εμπειρία. Μετά από 35ετή θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι σήμερα Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι επίσης μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, πρώην υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΔΗΣΥ (2015), υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά (2014) και μέλος της επιτροπής επικοινωνίας της ΔΗΣΥ.
Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του (2013), είναι Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τάκης Αναστόπουλος:”Νέο, ενιαίο κόμμα για να επανέλθει η χώρα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Είναι εξαιρετική τιμή για μένα αλλά και για το νομό μας η πρόσκληση που μου έγινε από τον καθηγητή Αλιβιζάτο. Τα τελευταία δύο χρόνια σαν μέλος των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και της ΔΗΣΥ έχω στηρίξει τις προσπάθειες προσέγγισης όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας χτίζοντας γέφυρες και συμβάλλοντας στην άμβλυνση των διαφορών.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να εργάζομαι και στην επιτροπή Αλιβιζάτου, ώστε μέσα από το ιδρυτικό Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να γίνει πριν το τέλος του 2017 να γεννηθεί το νέο, ενιαίο και μεγάλο κόμμα που θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις, για να επανέλθει η χώρα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και να οδηγηθεί ο λαός μας με ασφάλεια στη μετά τα μνημόνια εποχή».

Ο Τάκης Αναστόπουλος μέλος της Επιτροπής Αλιβιζάτου
To Top