Υγεία

Σε έξαρση η ιλαρά: Εμβολιασμούς συνιστούν οι γιατροί σε παιδιά και ενήλικες

O παιδίατρος Βαγγέλης Μιχαήλ στο ιατρείο του στην Πύλο.

ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ

Τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας δηλώνει στην κάμερα του MessiniaLIVE ο παιδιάτρος, Βαγγέλης Μιχαήλ. Ο κ. Μιχαήλ αναλύει στο MessiniaLIVE τόσο τα συμπτώματα της ασθένειας όσο και τις παρενέργειες και τυχόν επιπλοκές που μπορεί να εμφανίσει η ιλαρά, και συνιστά να γίνονται εμβολιασμοί.

Μετά και τον κώδωνα του κινδύνου που έκρουσε το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη ιλαρά και την έξαρσή της- μετά την Ιταλία και στη χώρα μας- οι γονείς είναι ανάστατοι για το τι πρέπει να κάνουν. Οι παιδίατροι διαβεβαιώνουν ότι ο μόνος τρόπος πρόληψης της ασθένειας είναι ο εμβολιασμός. Όπως μας δήλωσε ο παιδιάτρος Πύλου, Βαγγέλης Μιχαήλ, τα βρέφη έως 6 μηνών είναι τα μόνα προστατευμένα από τα αντισώματα της μητέρας τους. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε στις 6 Σεπτεμβρίου η Εθνική Επιτροπή για τους Εμβολιασμούς αποφάσισε το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά πρέπει να γίνεται στον 12ο μήνα και στη συνέχεια η επόμενη δόση μετά από ένα τρίμηνο.

Όμως η ιλαρά δεν είναι μια ασθένεια που αφορά μόνο τα παιδιά, καθώς όπως επισημάνθηκε και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν νοσήσει με ιλαρά κατά την παιδική τους ηλικία ή δεν έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ιλαράς θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά ούτε και εφησυχασμού, και η λύση είναι εμβολιασμός.

Λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Προκαλείται από έναν παραμυξοϊό. Στα συμπτώματα περιλαμβάνεται βήχας, πυρετός, κοκκίνισμα ματιών και ένα ερυθηματώδες εξάνθημα. Μεταδίδεται με την αναπνοή. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μεταδοτική. ΠΡΟΣΟΧΗ:στις αγγλοφωνες χώρες χρησιμοποιούνται οι όροι measles & rubeola για την ιλαρά. Να μην συγχέονται με τον όρο rubella που στα γερμανικά είναι ο όρος για τη ερυθρά

Συχνότερες σε ενήλικες που προσβάλλονται από τον ιό. Διάρροια. Πνευμονία. Ωτίτιδα μέσου ωτός. Εγκεφαλίτιδα. Έλκος του κερατοειδούς. Σε αναπτυγμένες χώρες τα ποσοστά θνησιμότητας είναι χαμηλά (εκτός απο κάποιες ομάδες ασθενών όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς) Στις αναπτυσσόμενες χώρες τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά.

VIDEO ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΣ – ΠΥΛΟΣ

Δημοφιλέστερα

To Top