Μουσική

Tίμησαν τη Μαρία Κάλλας με μια βραδιά όπερας στην Αρχαία Μεσσήνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/9 στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, η βραδιά όπερας αφιερωμένη στη μεγάλη ντίβα του λυρικού τραγουδιού και ανεπανάληπτη Μαρία Κάλλας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας “ακριβώς σαράντα χρόνια μετά που έφυγε από κοντά μας η δική μας Μαρία και στο πλαίσιο του “2017, Έτος Μαρίας Κάλλας’’, μια μοναδική βραδιά λυρικού τραγουδιού με τίτλο «Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου».

Η εκδήλωση αυτή κλείνει έναν κύκλο εκδηλώσεων που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Οιχαλίας μέσα στο 2017 που εκτός από την οφειλόμενη τιμή στην απόλυτη ντίβα εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Οιχαλίας για την αναστύλωση – αποκατάσταση της πατρικής οικίας της Μαρία Κάλλας και να κάνει γνωστό τον τόπο καταγωγής της το Νεοχώριο Ιθώμης. Μάλιστα όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Οιχαλίας θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, η κ.Πετρούνια εκ μέρους του διεθνούς καλλιτεχνικού κέντρου Athenaeum και ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος ο οποίος για μια ακόμη φορά τόνισε το όραμά της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ενός δυναμικού πολιτιστικού τρίπτυχου μεταξύ της αρχαίας Ιθώμης, της πατρικής οικίας Κάλλας – γεφύρι Μαυροζούμενας και τον ναό Επικούριου Απόλλωνος – πηγές Νέδας.

Στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Οιχαλίας ευχαριστεί μεταξύ άλλων την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κ.Ε.Δ.Ε και την ΠΕΔ Πελοποννήσου για την στήριξή τους, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum για την συνεργασία, το προσωπικό του Δήμου Οιχαλίας και του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ιθώμης για την εθελοντική τους εργασία καθώς και τον Δήμο Μεσσήνης και τους Εθελοντές Σαμαρείτες Καλαμάτας για την βοήθεια που προσέφεραν.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του όχι μόνο σε αυτή την εκδήλωση αλλά και σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας.

Πραγματικά μια εκδήλωση φόρο τιμής στη μεγάλη ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας, που συγκέντρωσε πλήθος φιλότεχνων που απόλαυσαν μια πραγματικά μαγική βραδιά.
Η παραγωγή ήταν του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με αφορμή και το έτος 2017 που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, ενώ ο εμβληματικός χώρος του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος για να τιμηθεί η μεγάλη ντίβα.

Στη βραδιά λυρικού τραγουδιού συμμετείχαν τρεις σοπράνο: Νίνα Κουφοχρήστου, Μαρία Κωστράκη και Άρτεμις Μπόγρη, ενώ στο πιάνο τις συνόδευσε ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Την επιμέλεια και καλλιτεχνική επίβλεψη είχε ο Άρης Χριστοφέλλης.

Tίμησαν τη Μαρία Κάλλας με μια βραδιά όπερας στην Αρχαία Μεσσήνη
To Top