Επί Σκηνής

Εκπ. Μπουγά: Πράγματι ο γάτος είχε μεγάλη καρδιά!

Την θεατρική παράσταση “Ένας γάτος… με μεγάλη καρδιά”, παρουσίασαν την Κυριακή 20 Μαΐου στην αίθουσα “Αχτίδα” των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, η θεατρική ομάδα του Δημοτικού, που για πρώτη χρονιά φέτος λειτούργησε με παιδιά από την Ε’ και Στ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, και συντονίστρια – εμψυχώτρια την Χριστίνα Δίμιζα και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ιωάννα Κορμά.

Τα παιδιά προετοίμασαν την παράσταση εμπνευσμένα από το βιβλίο του Λουί Σεπούλβεδα “Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει”, με στοιχεία από αγαπημένα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, όπως Ασχημόπαπο, Μόγλης, Γλάρος Ιωνάθαν.

Τόσο το κείμενο, όσο και η ίδια η ζωή του συγγραφέα αποτέλεσαν έμπνευση για τα παιδιά που μέσα από τη θεατρική πράξη μοιράστηκαν ελπίδες, φόβους, αγωνίες και όνειρα.

Την θεατρική ομάδα αποτελούσαν: Μαρία Ελπίδη, Λυδία Ζέρβα, Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου, Απόστολος Καρτσώνης, Βίκυ Κωστολιά, Φλωρεντία Λέφα, Δήμητρα Μανωλοπούλου, Ηλίας Μουργής, Μάρθα Μπουγά, Έκτορας Παπανικολάου, Παναγιώτα Τζικάκη, Ξένια Τσάλτα.

Την παράσταση υποστήριξε κινησιολογικά η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Έλενα Σάββα, ενώ η χορογραφία παρουσιάστηκε από τις: Άννα- Μαρία Αγγελοπούλου, Ευγενία Κοντοπούλου, Ηλιάνα Κωστοπούλου, Μυρτώ Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σταύρου, Δανάη Τσακάκου και Γεωργία Τσίτουρα.

To Top