ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από την ζωή ο ιατρός Νίκος Σταυρόπουλος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών ο ιατρός ουρολόγος Νίκος Σταυρόπουλος μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Εξαίρετος και διακεκριμένος επιστήμονας, πνευματώδης, ευγενικός άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Μεσσηνίας και όχι μόνο.

Ο ίδιος ήταν μέλος του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και πριν δυο χρόνια είχε παρουσιάσει στην Καλαμάτα το βιβλίο του “Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ. Πίστις, Αγών, Νίκη”, από τις Εκδόσεις Οστρια.
«Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ» είναι ένα βιβλίο αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο του μόχθου, που ζώντας μέσα σε δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να σταθεί όρθιος.
Τα πάντα στη ζωή γίνονται και μπορείς να είσαι νικητής αρκεί να πιστέψεις και να αγωνιστείς. Μόνο αν πιστέψεις και αγωνιστείς για αυτό θα βγεις νικητής…

Ο Νικόλαος Ι. Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας, από γονείς βιοπαλαιστές. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, βοηθώντας και αυτός στις διάφορες ασχολίες της οικογένειας. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έγινε χειρουργός ουρολόγος. Διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην Καλαμάτα.

Πήρε τον τίτλο του διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό με υποτροφία του ΙΚΥ. Εχει υπάρξει συν-συγγραφέας σε 3 επιστημονικά βιβλία και δημοσίευσε πολλές εργασίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος ήταν παντρεμένος με την Αρχοντούλα Κατσαμπάνη και ήταν τρίτεκνος.
Καλό ταξίδι γιατρέ…

Έφυγε από την ζωή ο ιατρός Νίκος Σταυρόπουλος
To Top