ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ στη Μεσσηνία από το 2015-2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

“Αλλάξαμε τον χάρτη των υποδομών στη Μεσσηνία με περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών έργων”, είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο MessiniaLive, o πρώην Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Μέσα από τη θητεία του, τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως ο “ΦιλόΔημος”, αλλά και άλλων προγραμμάτων, πάντοντε σε στενή συνεργασία με τους δήμους και τους τοπικούς φορείς της Μεσσηνίας, δόθηκε η χρηματοδότηση των 150 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα υποδομών, υγείας, αθλητισμού και πολιτισμού, παιδείας για τη Μεσσηνία.

“Σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς της Μεσσηνίας συντονίσαμε τη χρηματοδότηση από διαφορετικά προγράμματα, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών”. Σύμφωνα με τον πίνακα, τη μερίδα του λέοντος απορρόφησαν τα έργα οδοποιϊας σε όλο τον Νομό, [42.460.000 ευρώ] και ακολουθούν τα έργα ύδρευσης [27.500.000 ευρώ]. Στην τρίτη θέση των κονδυλίων χρηματοδότησης προς τη Μεσσηνία, τα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και τα χρήματα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών [16.510.000 ευρώ] που έπληξαν αρκετές περιοχές του νομού μας.

97 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2010-2014

Έργα, που όπως o Aλέξης Χαρίτσης μάς δήλωσε, “βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες κάθε δήμου”. “Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Γιατί εμείς ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε την Αυτοδιοίκηση με κομματικά κριτήρια.”

Όπως μας δήλωσε, συγκριτικά με την πενταετία 2010-2014 τα χρήματα που δόθηκαν τότε για τη Μεσσηνία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν κοντά στα 97 εκατομμύρια ευρώ.“Έρχονται τα χρήματα να απαντήσουν σε πραγματικές ανάγκες σε έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας”, είχε πει χαρακτηριστικά στο MessiniaLive.

Μάλιστα είχε επισημάνει ότι “τώρα που προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας δεν έχουμε το περιθώριο να σπαταλάμε χρήματα δεξιά και αριστέρα”. Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία κινήθηκε η Κυβέρνηση, και τα χρήματα για  τα έργα κατευθύνθηκαν στοχευμένα σε έργα που οι ίδιοι οι Δήμοι προσδιόρισαν, βάσει των ιδιαίτερων αναγκών τους.

M.Π.

Πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ στη Μεσσηνία από το 2015-2018
To Top