Μουσική

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας τόλμησε και τα κατάφερε!

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με έκδηλη την ικανοποίηση των ανθρώπων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής που μπορεί να ξεκίνησε πειραματικά, αλλά έβαλε τις βάσεις για μία λαμπρή συνέχεια!

Μετά την επιχορήγηση που έλαβε το Δημοτικό Ωδείο από ενέργειες του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος θυμίζουμε ήταν ταλαντούχος μαθητής του ΔΩΚ, διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ αυτό που περιλάμβανε 6 ρεσιτάλ μουσικής σε 7 ημέρες!

Στόχοι και όραμα του Φεστιβάλ ήταν μέσα από μουσικά σεμινάρια masterclass διεθνούς απήχησης να δώσει δυνατότητες καλλιτεχνικής προόδου και έμπνευση σε νέους και νέες μουσικούς από όλο τον κόσμο.
Οι καταξιωμένοι μουσικοί που δίδαξαν στα masterclass και έλαβαν ενεργό μέρος στις συναυλίες του καλοκαιριού ήταν ο Γερμανός βιολονίστας Felix Froschhammer, η βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η πιανίστα Αλεξία Μουζά, καθώς και ο Michael Faust, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Düsseldorf Γερμανίας με ειδίκευση στο φλάουτο.

Την οργάνωση και το συντονισμό των σεμιναρίων είχαν ο Δημήτρης Λάμπος και η Λυδία Άιζενμπαχ.

Η Αυλαία στο δεκαήμερο Φεστιβάλ έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο, με την συναυλία των μαθητών του Masterclass στο τσέλο και στο πιάνο.

To Top