ΚΟΙΝΩΝΙΑ

78 συλλήψεις μέσα σε 3 ημέρες από την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από τις 26.7.2017 έως και τις 28.7.2017, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Συνελήφθησαν εβδομήντα οκτώ (78) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια εβδομήντα έξι (776).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια επτά (607) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα τρεις (283) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απάτης, στην Αργολίδα και στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια εβδομήντα έξι (776) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια εβδομήντα εννέα (579) ήταν ημεδαποί και εκατόν ενενήντα επτά (197) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια επτά (607) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) άτομα, από τα οποία ενενήντα τέσσερα (94) ήταν ημεδαποί και εξήντα (60) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα οκτώ (78) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για κλοπή.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δέκα (10) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους”.

Όσον αφορά στη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, μία περίπτωση κλοπής-διάρρηξης Ιερού Ναού, που είχε γίνει την 14/15.2.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών, που είχε γίνει την 23.7.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 35χρονης ημεδαπής για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα δύο (272) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έντεκα (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητα κάνναβης και ένα (1) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα, στην Αργολίδα,
ποσότητα ηρωίνης συνολικούς βάρους -18,3- γραμμαρίων, ποσότητα μεθαδόνης συνολικού βάρους -142,4- γραμμαρίων, -8- ναρκωτικά δισκία και τμήμα ναρκωτικού δισκίου, στην Αρκαδία,
μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία και
μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, -17- ναρκωτικά δισκία, κυνηγετικό όπλο και -17- φυσίγγια, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

78 συλλήψεις μέσα σε 3 ημέρες από την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου
To Top