Μουσική

Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης: Μετά από 125 χρόνια, απέκτησε την δική της στέγη

Μετά από 125 χρόνια ιστορίας και αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του Δήμου Μεσσήνης, η Δημοτική Φιλαρμονική απέκτησε και επίσημα από χθες το βράδυ, την δική της στέγη, η οποία θα είναι στον ημιυπόγειο χώρο του νέου κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών στο παλιό Ειρηνοδικείο.
Πρόκειται για μία μεγάλη αίθουσα, ειδικά διαμορφωμένη με απορροφητικά ήχου και με σωστή διάταξη, όπου θα φιλοξενεί για τις πρόβες και τα μαθήματά τους μουσικούς της πόλης.
Ο Αρχιμουσικός της Δημοτικής φιλαρμονικής Γιώργος Μουνδρουλέας μίλησε εμφανώς ικανοποιημένος αλλά και συγκινημένος στην κάμερα του MessiniaLive για το νέο σπίτι της φιλαρμονικής και τόνισε ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέους δρόμους.

O Aρχιμουσικός Γιώργος Μουνδρουλέας

Η Ιστορία της Φιλαρμονικής
Η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης ιδρύθηκε το 1892 με πρωτοβουλία κατοίκων της πόλεως της Μεσσήνης και έκτοτε λειτουργεί αδιαλείπτως και προσφέρει τις υπηρεσίες της στη πόλη. Είναι Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μεσσήνης και λόγω παλαιότητας και ιστορικότητας του θεσμού δεν καταργήθηκε. Στις 22/12/2012 σε ειδική τελετή γιορτάστηκαν τα 120 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Η προσφορά της Φιλαρμονικής στον Δήμο Μεσσήνης είναι σημαντική αφού προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση στα παιδιά του Δήμου και παρέχει στολές και μουσικά όργανα.
Επίσης, συμμετέχει στις εθνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και γειτονικών Δήμων.
Συμμετέχει ή διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου, ενώ διαξάγει μαθήματα μουσικής και σε άλλες δημοτικές ενότητες για τη στελέχωση της Φιλαρμονικής, με στόχο την προώθηση της μουσικής παιδείας και της παράδοσης του τόπου μας, θεωρώντας ότι η μουσική παιδεία είναι σημαντική για την διάπλαση υγιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

To Top