Μεσσηνιακή Κουζίνα

Telegraph: Υμνεί την ελληνική κουζίνα και τη χωριάτικη της “Λέλας” στην Καρδαμύλη

Τη χωριάτικη σαλάτα της “Λέλας” στην Καρδαμύλη προτείνει σε όσους επισκεφτούν τη χώρα μας η αγγλική Telegraph. Το άρθρο έχει τίτλο “10 dishes you cannot leave Greece without eating”-“10 πιάτα που δεν μπορείς να φύγεις από την Ελλάδα χωρίς να τα φας” και προτείνει 10 παραδοσιακά πιάτα ελληνικής κουζίνας που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης. Ταραμοσαλάτα και κολοκυθοκεφτέδες αλλά και κλέφτικο είναι ορισμένα από τα πιάτα που προτείνονται.

H Καρδαμύλη, και η χωριάτικη σαλάτα της περίφημης ταβέρνας της “Λέλας” φιγουράρει στη λίστα της Telegraph με τα καλύτερα πιάτα ελληνικής κουζίνας που μπορεί να γευτεί κάποιος.

Η δημοσιογράφος της Telegraph γράφει για τη χωριάτικη της “Λέλας” πως έχει γενναιόδωρες μερίδες, και πέρα απο τα κλασσικά υλικά της χωριάτικης, περιέχει και τοπική φέτα αλλά και μαύρες ελιές Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι η χωριάτικη της “Λέλας” συναγωνίζεται σε γευστικότητα εκείνη του Funky Gourmet στην Αθήνα, που έχει 2 αστέρια Michelin, και θεωρείται απο τα κορυφαία της Ελλάδας.

To αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα, στα καλύτερα πιάτα- αλμυρά και γλυκά- και προτάσεις για το που μπορεί να τα απολαύσει ένας τουρίστας στην πιο γευστική εκδοχή τους, έκανε η Telegraph υμνώντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα.

Η δημοσιογράφος γεύσης Jane Foster επιλέγει χαρακτηριστικά πιάτα αυθεντικής ελληνικής κουζίνας που ξεχωρίζουν, αλλά και τα εστιατόρια ή ταβέρνες όπου μπορεί κανείς να τα γευτεί.

To αφιέρωμα αποτελεί μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων των καλύτερων πιάτων που πρέπει να γευτεί κανείς σε δημοφιλείς προορισμούς και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της χώρας μας.

Η δημοσιογράφος της Telegraph δεν έμεινε στα κλασσικά δηλαδή στο σουβλάκι, τον μουσακά και τη χωριάτικη, αλλά περιέλαβε στη λίστα της και πιο «ψαγμένες», για τα δεδομένα ενός τουρίστα πάντα, επιλογές που μας εκπλήσσουν, όπως πχ η επιλογή της προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν «κλέφτικο» και μάλιστα στο Μέτσοβο.

Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει για όσους επισκέπτονται αυτό το καλοκαίρι- και όχι μόνο- τη χώρα μας αλλά και που εντόπισε κάποιες από τις καλύτερες εκδοχές των πιάτων που επέλεξε:

Ταραμοσαλάτα, Ταβέρνα της Κικής-Μύκονος

Κολοκυθοκεφτέδες Ταμάμ-Χανιά

Ντοματοκεφτέδες, Πηνελόπη (Πύργος)-Σαντορίνη

Φρέσκο ψάρι, Βαρούλκο-Πειραιάς

Μουσακά, Κλιματαριά-Αθήνα, Κουκουμαβλος (Φηρά)- Σαντορίνη

Παστιτσάδα, Ρεξ (Πόλη), Etrusco (Kάτω Κορακιάνα)-Κέρκυρα

Κλέφτικο, Μετσοβίτικο Σαλόνι και Κουτούκι του Νικόλα- Μέτσοβο

Χωριάτικη (ελληνική σαλάτα), Ταβέρνα της Λέλας-Καρδαμύλη και Funky Gourmet-Aθήνα

Μπουγάτσα, Μπαντης και Γιάννης-Θεσσαλονίκη

Λουκουμάδες, Αιγαίον-Αθήνα

Στη σειρά των αφιερωμάτων περιλαμβάνονται και τα πιάτα από άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα:http://http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/greece/articles/greece-best-food-dishes-to-eat/?WT.mc_id=tmgoff_fb_tmg

Telegraph: Υμνεί την ελληνική κουζίνα και τη χωριάτικη της “Λέλας” στην Καρδαμύλη
To Top