ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία τίμησε τον Σάκη Θεοδωρόπουλο

Άλλη μία τιμητική διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο αεικίνητος, δραστήριος και παντοτινός υποστηρικτής της Μεσσηνίας Σάκης Θεοδωρόπουλος , αφού χθες παρέλαβε τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και Πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Δημήτρη Καφαντάρη για λογαριασμό της Αμφικτυονίας στην Costa Navarino.

Ο Mεσσήνιος πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρέλαβε τιμητική πλακέτα ως “Mεσσηνιακή προσωπικότητα” και ως “Θεσμικός εκπρόσωπος του λυρικού θεάτρου της χώρας”!

Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος μίλησε στο MessiniaLive αργότερα το βράδυ στην γενέτειρα του Μεσσήνη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έγινε.

Μάλιστα συνδύασε την τιμητική βράβευση με τα 40 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλας, που η Εθνική Λυρική Σκηνή για να τιμήσει τη μνήμη της, διοργανώνει στις 14 Σεπτεμβρίου γκαλά όπερας στο Ηρώδειο.

Με ένα μοναδικό Γκαλά Οπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας υποδέχεται τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η Μαρία Καλας στο Ηρωδειο το 1957

Ειδικότερα, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την Ελληνίδα ντίβα της όπερας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό της, το 1977 στο Παρίσι.
Τρεις σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διεθνή σταδιοδρομία, οι Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση, θα ερμηνεύσουν στις 14 Σεπτεμβρίου αποσπάσματα από όπερες των Τζουζέππε Βέρντι, Σαρλ Γκουνό, Λεό Ντελίμπ, Τζάκομο Πουτσίνι, Ουμπέρτο Τζιορντάνο, Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Βιντσέντζο Μπελλίνι, που σημάδεψε με τις ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης, ενώ το Γκαλά Οπερας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το «New York Times Athens Democracy Forum», ένα διεθνές φόρουμ για τη Δημοκρατία.

Η προπώληση των εισιτηρίων και για τις δύο εκδηλώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στα:

Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών
Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ – 2130885700
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC & http://tickets.public.gr/
www.ticketservices.gr
www.nationalopera.gr
Τιμές εισιτηρίων Euro 15, Euro 20, Euro 25, Euro 35, Euro 45, Euro 55 / Φοιτητικό, Παιδικό Euro 12.

To Top