ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Προχωρά σε αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

“ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ”

Η διαδικασία αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμάτας έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, καθώς ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να δημοπρατηθεί σχετική μελέτη.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, ανέφερε ότι από το Δήμο Καλαμάτας έχουν εντοπισθεί σφάλματα και παραλείψεις, κατά την περίοδο 6 ετών που ακολούθησε την έγκριση του ΓΠΣ, τα οποία πρέπει να διορθωθούν και συμπληρωθούν.
Η αναθεώρηση είναι δυνατή, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή Καλαμάτας, καθώς έχει παρέλθει η από το νόμο οριζόμενη πενταετία ως χρονικό όριο, μετά το οποίο είναι δυνατή η τροποποίηση ΓΠΣ.

ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΓΠΣ

Τα σφάλματα και οι παραλείψεις αφορούν, κυρίως, στις τουριστικές επενδύσεις, σε όρια οικισμών και άλλα σημαντικά θέματα. Το ζήτημα εισάγεται στην Οικονομική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, για τη δέσμευση του ποσού, προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση της συγκεκριμένης μελέτης. Στη συνέχεια, θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Παναγιώτα Ντίντα

Η Αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι έχουν αλλάξει οι προοπτικές και τα δεδομένα της περιοχής του Δήμου Καλαμάτας, από το 2006 όταν συντάχθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το 2011, οπότε κυρώθηκε, μέχρι σήμερα.

Ανέφερε δε ως παράδειγμα των προβλημάτων τις προβλέψεις του ΓΠΣ για το κληροδότημα Παναγιώταρου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της παραλιακής περιοχής της Μικρής Μαντίνειας, που εμποδίζουν την αξιοποίησή του από το Δήμο Καλαμάτας.

Δήμος Καλαμάτας: Προχωρά σε αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου
To Top