ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος και για τους δημότες Καλαμάτας ζητά ο Δήμος

“Επιβαρύνεται περιβαλλοντικά ο Δήμος Καλαμάτας από τη λιγνιτική δραστηριότητα της Μεγαλόπολης-Να δοθούν εκπτώσεις στο ρεύμα και στους Καλαματιανούς καταναλωτές ζητά η Δημοτική Αρχή”

Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος ζητά η Δημοτική Αρχή και για τους οικιακούς καταναλωτές του Δήμου Καλαμάτας, όπως εισήχθηκε με τροπολογία στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες (17 Ιανουαρίου) στη Βουλή.

Τότε με εκπρόθεσμη τροπολογία μπήκε ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που αφορούσε εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που φτάνουν το 30% στους κατοίκους της Μεγαλόπολης αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της σοβαρής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και της υποβάθμισης της ποιότητας διαβίωσής τους, που δεκαετίες τώρα αντιμετωπίζουν, λόγω της δραστηριότητας από τις λιγνιτικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 26 θεσπίζεται ενίσχυση 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα ( M Wh) και πιστώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στην εισήγησή της, επικαλούμενη τη γειτνίαση Δήμου Καλαμάτας με Δήμο Μεγαλόπολης ζητά να ενταχθεί με τροποποίηση στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 26 του ψηφισμένου πλέον νόμου(ν.4513/2018).
Το σκεπτικό είναι ότι “ο Δήμος Καλαμάτας ως όμορος Δήμος της Μεγαλόπολης επιβαρύνεται περιβαλλοντικά από τη λιγνιτική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή” και επομένως θα πρέπει να ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση για εκπτώσεις στο ρεύμα.

Στην εισήγηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Διαβάστε εδώ τι προβλέπει το άρθρο 26 του ν.4513/2018

Να επισημάνουμε επίσης ότι ήδη έχουν ξεσηκωθεί οι δήμοι της Αρκαδίας που εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση, και ως όμοροι και αυτοί του Δήμου Μεγαλόπολης και της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας ζητούν να ισχύσουν και για τους δημότες τους οι εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος…

To Top