ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: 6.000.000 ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην υπ’ αριθμόν 30/2017 συνεδρίασή του. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ

Έγινε δεκτή η εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας επί των ενστάσεων, σχετικά με την επικαιροποίηση της Πολεοδομικής Μελέτης Παραλίας Βέργας. Σχεδόν ομόφωνη ήταν η θέση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας υπέρ της εισήγησης της Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή πολύ σημαντικό βήμα στην επίλυση ενός δισεπίλυτου προβλήματος 25 χρόνων. Επίσης, έδωσε οδηγία για γρήγορες διαδικασίες, ώστε να ακολουθήσει η σύνταξη της Πράξης Εφαρμογής και να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης αδειών οικοδομής. Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν αρκετοί κάτοικοι της Βέργας.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018

Το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ. Είναι εξαιρετικά μειωμένο λόγω μείωσης πόρων και επιδιώκεται η κάλυψη ανελαστικών δαπανών και συντηρήσεων, κυρίως στους τομείς των Υποδομών και του Πρασίνου.
Τα νέα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν μέσω του Τεχνικού Προγράμματος είναι ελάχιστα.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε τα εξής:
Α) Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν απεικονίζει τα έργα που προγραμματίζονται, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ (Πράσινο Ταμείο, δάνειο 2015, πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, ΣΔΙΤ, αλλαγή φωτιστικών σωμάτων και λοιπά έργα), που είναι ψηφισμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Β) Γίνεται γενναία παρέμβαση σε αθλητικά έργα (πρώην Σφαγεία, Παλιάμπελα, γήπεδα Θουρίας, «Απόλλωνα», Λαιΐκων κ.λπ., Εθνικό Στάδιο/ταρτάν, WC).
Γ) Δεν υπάρχει Δημοτικό Διαμέρισμα χωρίς έργο, μικρό ή μεγάλο, κυρίως μέσω LEADER ή ΟΠΑΑΧ.
Δ) Διενεργείται γενναία παρέμβαση στα 100 σχολεία του Δήμου, με τα δύο τρίτα των δαπανών να καλύπτονται από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Έγινε παραλαβή πρωτοκόλλων διαχείρισης απορριμμάτων, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΙΑΝ

Το Σώμα ενέκρινε τη μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας στην εκδήλωση «1st GREEK INVESTMENT FORUM» που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πόλη Σιάν (10.000.000 κάτοικοι) της Κίνας, πόλη με την οποία η Καλαμάτα έχει αδελφοποιηθεί. Θα μεταβούν οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Μπουζιάνης και Δημήτρης Δημόπουλος. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της Ελλάδος για την προσέλκυση επενδύσεων.

ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, οι επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 για τον Προϋπολογισμό και τη διαδικασία ελέγχου και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου για τα θέματα που δε συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων και το θέμα ανάπλασης της Ναυαρίνου.

Δήμος Καλαμάτας: 6.000.000 ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018
To Top