ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: 210 κατασχετήρια σε όσους χρωστούν από 5.000 έως και 300.000€

Στην απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε τις προάλλες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος μιλώντας στο MessiniaLIVE.

13.100.000 ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα του Δήμου είναι 13.100.000 περίπου, ωστόσο δεν θα μεταφερθούν όλα. Θα κρατήσουμε κάποια χρήματα για να καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου, τη μισθοδοσία του προσωπικού, καθώς και χρήματα που είναι δεσμευμένα για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, αλλά και κάποια έργα που είναι να γίνουν. Έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έχουμε προθεσμία να κάνουμε μια εκκαθάριση.
Το 2015 είχαμε μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας 3.000.000 ευρώ σε δύο δόσεις, πρώτα 1.000.000 ευρώ και εν συνεχεία 2.000.000, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ερωτηθείς εάν τον ανησυχεί αυτή η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων από τους Δήμους στην ΤτΕ δήλωσε: “Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, όπως ήταν το 2015. Έχει να κάνει με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και με τη βέλτιστη δυνατή εικόνα που πρέπει να παρουσιάσει η χώρα σε σχέση και με τους οικονομικούς δείκτες που έχουν θέσει οι δανειστές μας”.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Για το αυξημένο ενδιαφέρον των δημοτών να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον Δήμο Καλαμάτας μίλησε ο Θανάσης Ηλιόπουλος. Η ρύθμιση για τις οφειλές τρέχει ήδη από την 1η Ιουλίου και θα ισχύει έως και τις 30 Νοεμβρίου. Ο κ.Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νόμου με την διαγραφή των πρόσθετων προσαυξήσεων και τελών-ακόμα και ολική όταν γίνεται εφάπαξ καταβολή του κεφαλαίου του χρέους. Ενώ αναφέρθηκε και στην ευνοϊκή ρύθμιση για πολεοδομικές οφειλές και στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επεκτείνει τις δόσεις στις 180, δηλαδή να εξοφλεί κάποιος σε βάθος 15ετίας τα χρέη του από πολεοδομικά θέματα.

210 ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 5.000 ΕΩΣ 300.000 ΕΥΡΩ

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, δήλωσε πως έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής 210 κατασχετήρια για ποσά από 5.000 έως και 300.000 ευρώ. Τα οποία σε πρώτη φάση αφορούν τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.

“ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ”

“Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Τα αναγκαστικά μέτρα των κατασχέσεων είναι το έσχατο μέσο που έχουμε στα χέρια μας, όμως τόσο οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στην αναζήτηση των χρεών όσο και εμείς οι αιρετοί. Δεν είναι ευχάριστο να στέλνουμε κατασχετήρια, αλλά αυτά αφορούν πολίτες που αδιαφόρησαν και δεν ρύθμισαν τα χρέη τους. Γίνονται λοιπόν προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου. Γίνονται όμως και ως ένα ζήτημα ισονομίας και δικαιοσύνης προς τον υπόλοιπο κόσμο που πληρώνει”, κατέληξε ο Θανάσης Ηλιόπουλος.

To Top