Τροφή για σκέψη

Δημαρχείο Καλαμάτας: Σήμανση των κτηρίων και πινακίδες πληροφοριών

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ Α-Β-Γ ΚΑΙ ΤΟ “ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΝ”

“Προς ολοκλήρωση βαίνει η σήμανση του νέου Δημαρχείου και στα δύο κτήρια (Α και Β)”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας. Στο συγκρότημα κτηρίων του νέου δημαρχείου, προς διευκόλυνση των δημοτών η Δημοτική Αρχή επικόλλησε σε εμφανές σημείο των εισόδων των κτηρίων και με κεφαλαία, ευμεγέθη γράμματα Α για το κτήριο της πρώην και Β (πρώην Καρδιολογική) ενώ στο κεντρικό κτήριο υπάρχει ήδη από την αρχή η σήμανση “ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΝ”.

Επίσης τοποθέτησε και διευκρινιστική πινακίδα στον προαύλιο χώρο με κάτοψη των κτηρίων και αναλυτικά τις Υπηρεσίες που στεγάζονται σε κάθε ένα. Έτσι οι πολίτες δεν αποπροσανατολίζονται, δεν χάνονται στο συγκρότημα κτηρίων και βρίσκουν αμέσως την υπηρεσία στην οποία θέλουν να απευθυνθούν.

Στις προσεχείς εβδομάδες, δημοπρατείται η ανακατασκευή του κτηρίου Γ,(πρώην Σχολή Νοσοκόμων) όπου θα στεγασθούν η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης.

Η Δημοτική Αρχή με τον τρόπο αυτό δίνει νέα ταυτότητα στα κτήρια του πρώην Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Καλαμάτας, που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε σύγχρονο διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Ωστόσο, μας ξενίζει η καθαρεύουσα “ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΝ”, σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο, καθώς πλέον δεν συνηθίζεται στα Δημόσια κτήρια, αλλά ούτε και στην καθομιλουμένη να χρησιμοποιούμε καθαρεύουσα. Πάντως, στο ιστορικό δημαρχείο της Αριστομένους η πινακίδα, αν και πάρα πολλά χρόνια παλαιότερη, ανέγραφε “Δημαρχείο”.


Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια θα πει κανείς, ωστόσο “ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”.

Μ.Π.

Δημαρχείο Καλαμάτας: Σήμανση των κτηρίων και πινακίδες πληροφοριών
To Top