Το δικό μου Σχολείο

Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας στην Κεντρική Αγορά

Εκπαιδευτική – Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 8/12 μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, συνοδευόμενοι από τις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές τους.

Οι μαθητές αφού ξεκίνησαν πεζή από το σχολείο τους περιηγήθηκαν πρώτα στην παλαιά πόλη της Καλαμάτας πέριξ του Κάστρου και εν συνεχεία κατέληξαν στην Κεντρική αγορά της πόλεως. Εκεί συνομίλησαν με διαφόρους καταστηματάρχες και ενημερώθηκαν για την λειτουργία των καταστημάτων και την προσφορά των διαφόρων προϊόντων.
Οι καταστηματάρχες φέρθηκαν με αρκετή ευγένεια στους μαθητές και τους κέρασαν με διάφορα προϊόντα.
Το επιτόπιο αυτό μάθημα από απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας και της βιοπάλης, ιδιαιτέρως σε καιρούς οικονομικής κρίσεως αποτελεί για τους μαθητές ύψιστη εμπειρική διδασκαλία και συνδέει το σχολείο με την κοινωνία και ιδιαιτέρως με το τμήμα της κοινωνίας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οικονομικής και παραγωγικής διαδικασίας.

Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ έμειναν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από αυτήν την εμπειρία και δήλωσαν ότι επιθυμούν να επισκεφτούν και όσα καταστήματα δεν επισκέφτηκαν, καθώς επίσης να βρίσκονται στην αγορά και κατά τις ημέρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας στην Κεντρική Αγορά
To Top