ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για “Ηλέκτρα”- PLAN B- Βανδαλισμούς και Θεμιστοκλέους

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να εντάξει την ανακαίνιση-ανακατασκευή του κινηματογράφου “Ηλέκτρα” σε πρόγραμμα με 100% χρηματοδότηση και τη λειτουργία του χώρου ως Δημοτικό Κινηματοθέατρο εξέφρασε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Όπως είπε, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει την ανακατασκευή του χώρου των 500 τ.μ. Στον πάνω όροφο θα λειτουργήσει Δημοτική Πινακοθήκη ενώ προβλέπεται και η αξιοποίηση ενός 20% για λειτουργία Κυλικείου που θα δοθεί με δημοπρασία. Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι μέσα στο 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΝΙΚΑΣ: “ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,15 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ”

Για τους βανδαλισμούς αγαλμάτων και μνημείων από νεαρά παιδιά μίλησε ο Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας πως έχουν βανδαλίσει πολλά αγάλματα της πόλης και η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καθαρίσει τα μνημεία απο τα γκράφιτι. Χαρακτηριστικά δήλωσε “Τι να κάνουμε, 15 χρονών παιδιά είναι συνήθως οι δράστες…”

¨”ΣΤΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ”

Στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα για το είδος των δέντρων που θα μπουν στη νησίδα της Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας ότι θα μπουν δέντρα που δεν θα σηκώσουν στον αέρα τη νησίδα, ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορούσε να φαρδύνει η νησίδα, γιατί έτσι δεν θα μπορούσαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα.

ΝΙΚΑΣ: “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ PLAN B AYTOI ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ PLAN B”

Τα πυρά Νίκα συγκέντρωσε η πρόσφατη πρωτοβουλία για συζήτηση και διαβούλευση σχετικά με το plan B της Καλαμάτας μετά την αποτυχία ανάληψης εκ μέρους της πόλης της “Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021”. Ο δήμαρχος έδειξε ενοχλημένος και άφησε αιχμές για εκλογική πελατεία στην οποία στοχεύουν κάποιοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν διαμορφώνεται εκλογική πελατεία 1,5 χρόνο πριν τις εκλογές με τέτοιες συζητήσεις, ή με θέματα προσβασιμότητας στο Κάστρο”. Τα πυρά και τα υπονοούμενα αφορούσαν τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χάρη Βγενή και τον ραδιοφωνικό παραγωγό Νίκο Κουρή που οργάνωσαν την ανοιχτή αυτή διαβούλευση προβληματισμού και ανασκόπησης του τι έγινε και τι μπορεί να γίνει στο εξής, όπως και η συζήτηση για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στο Κάστρο Καλαμάτας, ένα πάγιο αίτημα όλων που θα επιτρέψει στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν ισότιμα το Κάστρο της πόλης.
Αυτά σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας αποβλέπουν σε “ψάρεμα” εκλογικής πελατείας…

Ευτυχώς, δεν γίνονται όλα για τα ψηφαλάκια και τέτοιες πρωτοβουλίες πολιτών, ομάδων, συλλόγων και διαφόρων συλλογικοτήτων είναι υγιές να συμβαίνουν σε μια δημοκρατική κοινωνία που τα προβλήματα συζητούνται μεταξύ των πολιτών, γίνεται διαβούλευση και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί.

Ούτε όλα προσδιορίζονται γύρω από τις εκλογές και τις εκλογικές πελατείες. Έχουν περάσει αυτές οι εποχές που οι πολίτες αντιμετωπίζονταν ως κοπάδι προβάτων και ως πελάτες εκλογών. Είναι υποτιμητικό και περιφρονητικό για τους πολίτες να τους αντιμετωπίζουμε ως αιγοπρόβατα και εύπιστους που άγονται και φέρονται από τον καθένα. Οι πολίτες έχουν και γνώση των προβλημάτων της πόλης και όραμα για το πως θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους στην πόλη και άποψη και μνήμη. Κυρίως όμως έχουν λόγο και φωνή και δυνατότητα να ακούγονται.

Μαίρη Περδικέα

To Top