ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάρρηξη σε Σχολή Οδηγών στο κέντρο της Καλαμάτας

ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΗΜΙΟΡΟΦΟΥ

Διάρρηξη έγινε νωρίς το απόγευμα γύρω στις 19.30 στη Σχολή Οδηγών του Ηλία Νίκα επί της οδού Ψαρών, λίγο πιο πάνω από τα Δικαστήρια Καλαμάτας.

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης της Σχολής, βρισκόταν μέσα στο γραφείο του μέχρι τις 19.00 οπότε και έφυγε. Οι θρασύτατοι διαρρήκτες φαίνεται πως τον παρακολουθούσαν και όταν βεβαιώθηκαν πως έφυγε, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Εντόπισαν ένα ανοιχτό παράθυρο στον ημιόροφο, στην πίσω πλευρά της Σχολής- όχι επί της Ψαρών, που είναι κεντρικός δρόμος και εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτοί, αλλά στο πίσω στενό, στην 5η πάροδο της Ξενοφώντος. Ένα δρομάκι, δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, όπου δεν έχει σχεδόν καθόλου κίνηση και είναι απομονωμένο, ενώ υπάρχουν μόνο είσοδοι πολυκατοικιών.


Το παράθυρο στον ημιόροφο απ’όπου μπήκαν οι διαρρήκτες

Το γεγονός επίσης ότι ακόμα ήταν ημέρα, δεν φαίνεται να πτόησε τους επίδοξους δράστες, ούτε ότι ήταν μια “ανάσα” από τα Δικαστήρια Καλαμάτας και το ΔΗΠΕΘΕΚ που ήταν κατάμεστο εκείνη την ώρα από παιδιά και γονείς που παρακολουθούσαν παράσταση κουκλοθεάτρου.

ΔΥΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ- ΗΘΕΛΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΤΑ

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στον χώρο της διάρρηξης, οι δράστες ήταν δύο και ο ένας βοήθησε τον άλλο να μπει, χρησιμοποιώντας τα χέρια του ως σκαλοπάτι, και στη συνέχεια πατώντας σε ένα γραμματοκιβώτιο τοίχου, έφτασε στο παράθυρο και μπήκε μέσα.


Το γραμματοκιβώτιο τοίχου ήταν το δεύτερο “σκαλοπάτι” για να φτάσουν στο παράθυρο

Ο διαρρήκτης έκανε άνω κάτω το γραφείο, ψάχνοντας για μετρητά, γιατί όπως δήλωσε στο MessiniaLive o ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών, Ηλίας Νίκας, δεν έλειπε τίποτα, ούτε κινητά που είχε αφήσει, ούτε λάπτοτ.
Προφανώς οι δράστες της διάρρηξης αναζητούσαν μετρητά, τα οποία όμως για κακή τους τύχη δεν βρήκαν. Οι δράστες εκτιμάται ότι έδρασαν αστραπιαία, με πολύ γρήγορες κινήσεις κατάφεραν και εισήλθαν στον χώρο και δεν πρέπει να έκαναν πάνω από 10 λεπτά ψάχνοντας, καθώς γείτονας- επαγγελματίας που ήρθε λίγο αργότερα δεν είδε κανέναν, με τους δράστες της διάρρηξης να έχουν προλάβει να διαφύγουν.

ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ-ΚΑΡΜΠΟΝ


Η πίσω είσοδος της Σχολής Οδηγών στην 5η πάροδο Ξενοφώντος

Να επισημάνουμε εδώ ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή διαρρήξεις- “καρμπόν”, που περιλαμβάνουν έναν ή δύο δράστες, οι οποίοι χτυπούν συνήθως ισόγεια σπίτια, ή καταστήματα, όπου έχουν ευκολότερη πρόσβαση, αναστατώνουν τους χώρους ψάχνοντας μόνο μετρητά, και αποχωρούν, αφήνοντας άλλα πράγματα αξίας, όπως κοσμήματα, ρολόγια, λάπτοπ, καθώς δεν αποτελούν για αυτούς ζητούμενα. Όπως εκτιμά η Αστυνομία το γεγονός ότι ψάχνουν μόνο για μετρητά δείχνει ότι ή πρόκειται για χρήστες ναρκωτικών ή πρόκειται για εξαθλιωμένους που αναζητούν χρήματα για επιβίωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μια εβδομάδα 73 επαγγελματίες και κάτοικοι της Ψαρών είχαν καταθέσει επιστολή διαμαρτυρίας, συνοδεία υπογραφών, στον Δήμαρχο Καλαμάτας και ζητούσαν ενίσχυση του φωτισμού στην Ψαρών, καθώς, όπως κατήγγειλαν, έχουν σημειωθεί πολλές διαρρήξεις στα μαγαζιά τους και άλλες αξιόποινες πράξεις όπως διακίνηση ναρκωτικών κατά τις βραδυνές ώρες.

Οι αστυνομικοί πάντως θα αναζητήσουν και υλικό από κάμερες διπλανών καταστημάτων προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις ή οτιδήποτε άλλο τους οδηγήσει στους δράστες της διάρρηξης.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα – Θανάσης Πουλόπουλος

Διάρρηξη σε Σχολή Οδηγών στο κέντρο της Καλαμάτας
To Top