Τουρισμός

Αυτές είναι οι Γαλάζιες Σημαίες 2018 στη Μεσσηνία

6 παραλίες σε τρεις Δήμους της Μεσσηνίας κατέκτησαν φέτος τη Γαλάζια Σημαία. Αυτές είναι:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
1. Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση
2. Ανατολική Καλαμάτα-Τέρμα Ναυαρίνου
3. Βέργα-Αλμυρός
4. Μικρή Μαντίνεια

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
5. Μπούκα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
6.Dunes Beach-Costa Navarino

519 ΑΚΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Nα επισημάνουμε ότι πανελλαδικά φέτος είναι περισσότερες οι ακτές που βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» για το 2018. Πέρυσι αρχικά είχαν πάρει το βραβείο 486, ωστόσο λίγο αργότερα 19 από αυτές την έχασαν, λόγω προβλημάτων που είχαν, ενώ για το 2018 συνολικά 519 είναι οι ακτές που θα έχουν «Γαλάζια Σημαία».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ 89 ΣΗΜΑΙΕΣ!

Πρωταθλήτρια στις Γαλάζιες Σημαίες αναδείχτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 89 σημαίες!
Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων έγινε χθες Τετάρτη στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας.

33 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Αυτές είναι οι Γαλάζιες Σημαίες 2018 στη Μεσσηνία
To Top