Τουρισμός

6 παραλίες στη Μεσσηνία και φέτος με “γαλάζια σημαία”

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Με 515 Γαλάζιες Σημαίες οι οποίες θα κυματίζουν σε ακτές της χώρας υποδέχεται το καλοκαίρι η Ελλάδα για το 2019 κατέλαβε τη δεύτερη θέση διεθνώς μεταξύ των 47 χωρών που μετέχουν στο πρόγραμμα «Blue Flags» το οποίο ξεκίνησε από το Γαλλία το 1985.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ 92 ΣΗΜΑΙΕΣ

Γαλίαζιες σημαίες κέρδισαν επίσης 15 ελληνικές μαρίνες αλλά και τέσσερα σκάφη αειφόρου τουρισμού ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Για το 2019 η Ελλάδα κέρδισε το 12% των συνολικών βραβεύσεων ενώ η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού.


6 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
1. Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση
2. Ανατολική Καλαμάτα-Τέρμα Ναυαρίνου
3. Βέργα-Αλμυρός
4. Μικρή Μαντίνεια

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
5. Μπούκα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
6.Dunes Beach-Costa Navarino

Σημειώνεται πως οι Γαλάζιες Σημαίες είναι ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.

Για να απονεμηθεί μια Γαλάζια σημεία η ποιότητα των υδάτων θα πρέπει να έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετική» -κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργείται σε πιστοποιημένα εργαστήρια. Αλλά ακόμη και αυτό δεν αρκεί. Συνολικά θα πρέπει να τηρούνται 33 κριτήρια για να κερδίσει μια ακτή την συγκεκριμένη διάκριση. Για τις δε μαρίνες τα κριτήρια είναι 38 και για τα σκάφη 51. Μεταξύ των κριτηρίων είναι η καθαριότητα, η οργάνωση, η πληροφόρηση, η ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, η προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής κα.

πληροφορίες από: huffingtonpost.gr

6 παραλίες στη Μεσσηνία και φέτος με “γαλάζια σημαία”
To Top