ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΥΑΚ: Στις οφειλές άνω των 1.000 ευρώ θα αφαιρείται το υδρόμετρο

ΘΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ

Έκκληση γίνεται ακόμα μια φορά από τη ΔΕΥΑΚ προς οφειλέτες να τακτοποιήσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη Δημοτική Επιχείρηση. Μάλιστα όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, έχουν γίνει αρκετές ρυθμίσεις ήδη από τον Οκτώβριο που για πρώτη φορά η ΔΕΥΑΚ εξήγγειλε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους οφείλουν, ενώ όπως μας δήλωσε έχουν προσέλθει ήδη πολλοί πολίτες για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
Τέρμα τα “φέσια” στους ιδιοκτήτες

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι είναι σε καλό δρόμο η υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νέων ενοικιαστών και ιδιοκτήτη ακινήτου -κατά τα πρότυπα των λογαριασμών της ΔΕΗ- ώστε οι ίδιοι οι νέοι ενοικιαστές πλέον να καθίστανται και υπεύθυνοι για τυχόν απλήρωτους λογαριασμούς νερού και όχι ο ιδιοκτήτης, όπως κατά κόρον γινόταν μέχρι σήμερα με τα “φέσια” από τους απλήρωτους λογαριασμούς του νερού που κατέληγαν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Με την πρόβλεψη αυτή- να υπογράφεται συμφωνητικό μεταξύ νέου ενοικιαστή και ιδιοκτήτη που κατατίθεται στη ΔΕΥΑΚ- λύνεται αυτό το χρόνιο πρόβλημα. “Έχουν αρχίσει ήδη να υπογράφονται οι συμβάσεις χρήσης νερού. Είναι σημαντική η διευκόλυνση και η ανταπόκριση των πολιτών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βεργόπουλος.

“ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ”
ΘΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών.

Ωστόσο, για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ- που σημαίνει απλήρωτοι λογαριασμοί νερού για πάνω από 5 χρόνια-θα ξεκινήσουν οι διακοπές νερού, και θα αφαιρείται το υδρόμετρο. Εάν ο οφειλέτης προβεί σε ρύθμιση, την ίδια ημέρα επανατοποθετείται το υδρόμετρο

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ”

Αυτό γίνεται γιατί όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ υπάρχουν 42.000 πολίτες από τα 45.000 υδρόμετρα της Καλαμάτας που πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους.

“Εξετάζουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Κατανοούμε τη δυσκολία κάποιων οικογενειών να πληρώσουν, αλλά υπάρχει και κάποια ομάδα στρατηγικών κακοπληρωτών που πρέπει να αντιμετωπιστεί, προς την ισοκατανομή των βαρών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βεργόπουλος, αναφερόμενος σε καταναλωτές νερού που ενώ έχουν να πληρώσουν, δεν πληρώνουν, με αποτέλεσμα το χρέος τους να συσσωρεύεται και αυτή τη στιγμή οι οφειλές από λογαριασμούς νερού από τα προηγούμενα χρόνια να αγγίζουν τα 7.000.000 ευρώ,προερχόμενες από 6.000 οφειλέτες.

Όπως έχει και ο ίδιος τονίσει επανειλημμένως είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθεί στο ακέραιο αυτό το ποσό, και στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης είναι να εισπραχθούν οι οφειλές με ρύθμιση, ενώ στο στόχαστρο είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ: “ΠΟΛΛΕΣ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ”

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος επανέλαβε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει θεσπίσει η ΔΕΥΑΚ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον χρωστάει, με μια μικρή προκαταβολή και πολλές άτοκες δόσεις- χωρίς καμία προσαύξηση- να εξοφλήσει το χρέος του.
Τέλος, επανέλαβε και την έκπτωση 12% στην αξία του νερού που κερδίζει όποιος εξοφλεί εγκαίρως και εμπρόθεσμα τον λογαριασμό νερού, είτε μέσω πάγια τραπεζικής εντολής, είτε προσερχόμενος στο ταμείο της Επιχείρησης.

Δείτε και αυτό:
Η κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΚ όπως παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο

7.000.000€ οι οφειλές στη ΔΕΥΑΚ-Εκπτώσεις στους συνεπείς και έως 24 άτοκες δόσεις

To Top