ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7.000.000€ οι οφειλές στη ΔΕΥΑΚ-Εκπτώσεις στους συνεπείς και έως 24 άτοκες δόσεις

Βεργόπουλος: Δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω όλο το ποσό της οφειλής

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ- ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Τη νέα κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΚ παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Δημήτρης Βεργόπουλος.
Αναφέρθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών των καταναλωτών, στις νέες δυνατότητες που παρέχει η ΔΕΥΑΚ προς το καταναλωτικό κοινό της Καλαμάτας, στις εκπτώσεις που θα παρέχονται στους συνεπείς καταναλωτές αλλά και στις διευκολύνσεις.

ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ: 12% ΓΙΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα που παίρνει η Επιχείρηση, προκειμένου να βοηθήσει όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να τις ρυθμίσουν, αλλά να επιβραβεύσει κιόλας τους συνεπείς καταναλωτές- που πληρώνουν στην ώρα τους τους λογαριασμούς- και να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους υπόλοιπους να πληρώνουν πριν τη λήξη τους λογαριασμούς.

Αυτό ευελπιστούν να το πετύχουν με την παροχή έκπτωσης 12% σε όλους όσοι πληρώνουν πριν την ημερομηνία λήξης τους λογαριασμούς του νερού, και αυτό ισχύει τόσο για την πληρωμή τοις μετρητοίς στο ταμείο, όσο και με πάγια εντολή στην τράπεζα.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ η έκπτωση 12% αφορά την αξία του νερού και όχι το σύνολο του λογαριασμού. Και η έκπτωση αυτή φαίνεται στον επόμενο λογαριασμό (όπως ανάλογα συμβαίνει και με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ). Συνολικά στον λογαριασμό είναι ένα 3% “Είμαστε ειλικρινείς,αυτό μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή”, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Βεργόπουλος.

ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Στο εξής, δεν θα καλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων με τους απλήρωτους λογαριασμούς των ενοικιαστών τους να τους πληρώσουν οι ίδιοι, αλλά από την αρχή της μίσθωσης ενός ακινήτου θα προσέρχονται στη ΔΕΥΑΚ ιδιοκτήτης και ενοικιαστής και θα υπογράφει ο δεύτερος υπεύθυνη δήλωση ανάληψης χρέους, που ταυτόχρονα θα τον καθιστά υπεύθυνο για τους λογαριασμούς του νερού και την κατανάλωση που θα κάνει.
Λύνεται με αυτό τον τρόπο ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που αφορούσε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων έφευγαν εν μία νυκτί οι ενοικιαστές, αφήνοντας πέρα από απλήρωτα ενοίκια και τους απλήρωτους λογαριασμούς νερού που ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη, και καλούνταν πλέον ο ίδιος να πληρώσει τα “φέσια”.

ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προκειμένου να βοηθηθούν οι ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες η ΔΕΥΑΚ επεκτείνει τις άτοκες δόσεις στη ρύθμιση των χρεών των καταναλωτών από 12 που ισχύουν έως σήμερα, στις 24 άτοκες δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, για τους δικαιούχους του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Την αλλαγή προς τα πάνω και του ορίου που ίσχυε μέχρι πρότινος για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Συγκεκριμένα για Οικιακή Κατανάλωση το όριο για να γίνει διακοπή της σύνδεσης είναι χρέος 300 ευρώ ή 6 απλήρωτοι διμηνιαίοι λογαριασμοί νερού.
Για τις Επιχειρήσεις το νέο όριο είναι τα 600 ευρώ χρέους ή 3 δημινιαίοι απλήρωτοι λογαριασμοί.

6.000 οφείλουν 7.000.000 ευρώ
40.000 οι συνεπείς καταναλωτές

“Η ΔΕΥΑΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΗΣ”

Η ΔΕΥΑΚ δεν έχει μέχρι σήμερα διακόψει κανέναν λογαριασμό λόγω οφειλής. “Οι προειδοποιητικές διακοπές που γίνονται έχουν το χαρακτήρα ενημέρωσης της οφειλής” δήλωσε ο Δημήτρης Βεργόπουλος, και εξήγησε πως εφόσον ο ιδιοκτήτης δει το προειδοποιητικό αυτοκόλλητο πρέπει να επικοινωνήσει με τη ΔΕΥΑΚ, ώστε να έχει πάλι νερό. Αυτό μπορεί να γίνει έως 3 φορές.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ

Από εκεί και μετά -και γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου- ο κ. Βεργόπουλος διεμήνυσε πως θα αρχίσουν οι διακοπές νερού σε όσους καταναλωτές δεν συμμορφώνονται και δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους, παρά τις 3 προηγούμενες οχλήσεις που τους έχουν γίνει από τη ΔΕΥΑΚ. Και τότε οι μη συνεργάσιμοι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν πέρα από τους απλήρωτους λογαριασμούς και το τέλος επανασύνδεσης που είναι 20 ευρώ.

6.000 ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ 7.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ

Δεν θα πάρουμε ποτέ όλο το ποσό” δήλωσε ο Δημήτρης Βεργόπουλος. Το ποσό είναι ιλλιγγιώδες και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθεί στο ακέραιο. Μάλιστα όπως δήλωσε, μέσα στους 6.000 υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν ωστόσο, όπως εκτιμά, πολλοί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή ενώ έχουν δεν πληρώνουν.
“Υπάρχουν 40.000 συμπολίτες μας που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Μαίρη Περδικέα

To Top