Μουσική

O Bασίλης Λέκκας στη Μηλιά της Μάνης σήμερα το βράδυ

Απόψε το βράδυ ο Βασίλης Λέκκας για μια μοναδική συναυλία στη Μηλιά της Μάνης

Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας,με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα, με τους Γιαννη Σπαθα, Γιωργο Τρανταλιδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μονο μουσικής, που πολλα από τα τραγουδια τους θα ακουστουν στην παρασταση, από την οποια δεν θα λείψουν και ακυκλοφορητα τραγουδια.
Επισης τραγουδια απο την προσφατη δισκογραφικη συνεργασια που εγινε στο 2015 με τιτλο “ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΡΩΤΗΣΑ”, σε μουσικη της Βάσως Αλλαγιάννη, καθώς επίσης τραγούδια απο τον δίσκο με τον τίτλο “ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ”, ενα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, που και αυτη κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.

Επισης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.
Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α.Δαβαράκης, ο Ε.Αρανίτσης, Μανος Ελευθεριου, Μαρια Παπαδακη, Γιαννης Σπυροπουλος<Μπαχ>

Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Πέμπτη 10 Αυγούστου ο Βασίλης Λέκκας για μια μοναδική συναυλία στη Μηλιά της Μάνης στο θέατρο Κώστας Καζάκος

Σημεία προπώλησης από την Τίτη 1η Αυγουστου στη Μάνη
ΣΤΟΥΠΑ – SUPER MARKET ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ
ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΚΡΙΤΑΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –ΜΩΛΟΣ BAR

To Top