ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος

Τελευταία μέρα σήμερα για την έγκαιρη καταβολή της πρώτης από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος, καθώς είναι η τελευταία του Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για όσους αδυνατούν να πληρώσουν σε τρεις δόσεις, υπάρχει η δυνατότητα της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.

ΣΤΗ “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ” ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΟΣΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Όσοι καθυστερήσουν – σκόπιμα ή λόγω αδυναμίας – να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεων και η οφειλή τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ μπαίνουν στην μαύρη λίστα της ΑΑΔΕ και στα περίπου 4,1 εκ φορολογούμενων που έχουν οφειλές στην εφορία και κινδυνεύουν με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

ΣΤΑ 1.350 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, με βάση την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, το 41,5% αυτών (2.410.509) είναι χρεωστικές και το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλουν περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι είναι 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτοί που έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1.346 ευρώ ο καθένας –ενώ στην πράξη πολλοί θα πληρώσουν πολλά περισσότερα.

Οι 921.663 είχαν βγει πιστωτικές (15,71% των υποβληθέντων) και οι δικαιούχοι των επιστροφών φόρου θα μοιραστούν 341.524.786 ευρώ.

Δηλαδή αναλογούν 370 ευρώ επιστροφή φόρου στον καθέναν -κατά μέσον όρο.
Πέρυσι είχαν βγει πιστωτικές 1.018.518 δηλώσεις μέχρι το τέλος της υποβολής Ε1.

Οι υπόλοιπες 2.532.734 δηλώσεις (43,18% του συνόλου που έχει εκκαθαριστεί) έδειξαν μηδενικό ποσό πληρωμής φόρου.
Πέρυσι είχαν βγει μηδενικές 2.772.457 δηλώσεις (ή 45,38% του συνόλου).

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ: ΣΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Τελευταία ημέρα πληρωμής σήμερα και για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιουνίου για Αυτοαπασχολούμενους, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αγρότες. Η τυχόν μη πληρωμή τους συνεπάγεται προσαυξήσεις.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΑΔΕ

Η Ανερξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποστέλλει εξατομικευμένα ηλεκτρονικά μηνύματα στους φορολογούμενους ενημερώνοντάς τους για την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
Συγκεκριμένα στο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρουν:
“Μετά την εκκαθάριση της υποβληθείσας δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, κατ’ εφαρμογή της παρ.1 άρθ.3 της ΠΟΛ 1034/2017 (ΦΕΚ Β’ 759/09-03-2017), σας κοινοποιούμε την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου, την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από την επιλογή: Πολίτες // Εισόδημα // Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. (Ε1-Ε2-Ε3) στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε.www.aade.gr με τη χρήση των κωδικών σας στο σύστημα TAXISnet.

Σε περίπτωση βεβαίωσης οφειλής, από την εφαρμογή “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” του TAXISnet, μπορείτε να ενημερωθείτε για πληρωμές που έχετε πραγματοποιήσει σε Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. ή για τυχόν οφειλόμενα ποσά – την ταυτότητα οφειλής και τις ημερομηνίες πληρωμής τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username).
προσοχή:
Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο”.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος
To Top