ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Group: Παρέλαβε το νεότευκτο catamaran Aero 1 Highspeed

Το Aero 1 Highspeed είναι το πρώτο από την παραγγελία τριών υπερσύγχρονων πλοίων τύπου Aero Catamaran, τα οποία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού

Την παραλαβή του νεότευκτου catamaran «Aero 1 Highspeed» που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Brødrene Aa της Νορβηγίας, ανακοίνωσε η «Attica Group», μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group.

Το Aero 1 Highspeed είναι το πρώτο από την παραγγελία τριών υπερσύγχρονων πλοίων τύπου Aero Catamaran, τα οποία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Mε τη δρομολόγησή τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Τo πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών, ενώ η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του στοχεύει στο να προσφέρει στον επιβάτη υψηλού επιπέδου ανέσεις και υπηρεσίες. Ενδεικτικά:
  • άνετο ταξίδι ακόμα και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, που διασφαλίζουν οι καινοτομίες τόσο στη γάστρα του σκάφους, όσο και στα συστήματα πλοήγησης,
  • ευρύχωροι χώροι ενδιαίτησης επιβατών με μεγάλα παράθυρα για πλήρη θέα και άπλετο φυσικό φωτισμό,
  • αποθήκευση αποσκευών πάνω από τα καθίσματα αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους,
  • ειδική μέριμνα για τη διευκόλυνση επιβατών με περιορισμένη κινητικότητα,
  • χώρος για τη μεταφορά ποδηλάτων,
  • υψηλών προδιαγραφών χώρος για μεταφορά κατοικίδιων.

«Πράσινη» επένδυση

Η επένδυση της Attica Group στα πλοία τύπου Aero Catamaran συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στη σταδιακή μετάβαση σε μια πιο πράσινη και βιώσιμη οικονομία, μεταξύ άλλων, μέσω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, μειωμένων εκπομπών αέριων ρύπων λόγω ελαφρύτερου υλικού κατασκευής (ανθρακόνημα) καθώς και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων, οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες φωτισμού και ηλεκτροδότησης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών των πλοίων.

Η Attica Group παρέλαβε το νεότευκτο catamaran Aero 1 Highspeed-1
Ο Σπύρος Πασχάλης (αριστερά), Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και ο Tor Øyvin Aa, Διευθύνων Σύμβουλος του Ναυπηγείου, κατά την παραλαβή του Aero 1 Highspeed.

Κατά την παραλαβή του νέου AERO 1 Highspeed, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Attica κ. Σπύρος Πασχάλης, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η επένδυση στα νέα, καινοτόμα, AERO Catamaran, στηρίζει τη συνεχή προσπάθεια του Ομίλου Attica να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούρια, γρήγορα πλοία, φιλικότερα προς το περιβάλλον και να συμβάλλει μέσω του τουρισμού, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ναυπηγείου Brødrene Aa ,κ. Tor Øyvin Aa, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που τα πλοία μας θα πλέουν σύντομα στις απαιτητικές ελληνικές θάλασσες και μας εμπιστεύεται ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία. Είναι το πρώτο πλοίο της νέας φιλοσοφίας μας AERO με αεροδυναμική και ενεργειακά αποδοτική σχεδίαση, συνοδευόμενη από την ελαφριά κατασκευή από ανθρακόνημα/carbon fibre».

Το ναυπηγείο

Το ναυπηγείο Brødrene Aa είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή πλοίων από ανθρακόνημα/carbon fibre και από το 2002 έχει κατασκευάσει περισσότερα από 70 επιβατηγά πλοία. Το ναυπηγείο συνδυάζει την εξαιρετικά αποδοτική σχεδίαση της γάστρας του πλοίου με τη χρήση του ελαφρύτερου υλικού κατασκευής από ανθρακόνημα/carbon fibre. Κατασκευάζοντας τα πιο ενεργειακά αποδοτικά πλοία στην αγορά, οι πελάτες του ναυπηγείου επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος καυσίμων, τις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

 

Attica Group: Παρέλαβε το νεότευκτο catamaran Aero 1 Highspeed
To Top